Can I use my my existing WD mybook with Time Machine?

Discussion in 'macOS' started by cudo, Aug 29, 2009.

  1. cudo macrumors regular

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Location:
    w bloku
    #1
    Hi,

    Can I use my hard drive with Time Machine ? I got the drive in use already so my question is wether I can additionally use it as a backup disc without erasing its content? Do I just connect my drive and start Time Machine app and it will create Time Machine folder on its own ?

    Cheers!

    P.S. Preparing for SL installation...do not wanna lose me data :D
     
  2. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #2
    As long as it is formatted for Mac, then yes.
     
  3. cudo thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Location:
    w bloku
    #3
    Yes. It is Mac formatted. So what I do next is just simply plug-in me hard drive and allow Time Machine do do its job, right ?
     
  4. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #4
    Correct. TM should ask if you want to use the drive. If not, then go to TM in System Preferences and turn it on.
     
  5. Tex-Twil macrumors 68020

    Tex-Twil

    Joined:
    May 28, 2008
    Location:
    Europe
    #5
    I used TM for the 1st time yesterday and I was also happy to see that it can share a partition/disk with other data. It just creates a new folder on your drive and doesn't touch your other stuff ;)

    Tex
     
  6. cudo thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Location:
    w bloku
    #6
    mission accomplished :D I managed to backup with TM and it all went smooth. Just a question, after I install SL on me machine, how do I use the back up to restore me data ? Simply fire up TM in SL ? Can i restore just some data e.g. mail accoutns, ical, and address book ?

    Thanks
     
  7. Tex-Twil macrumors 68020

    Tex-Twil

    Joined:
    May 28, 2008
    Location:
    Europe
    #7
    I'm right now doing a totally manual restore i.e. simply copying the things I want from my TM folder back to SL.

    I could not find address book contacts so I synced them back from my iPhone but you might want to export them while still in Leopard.
     
  8. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #8
    You can also use Migration Assistant to copy over your data, if you don't want to use the drag and drop method.
     
  9. cudo thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Location:
    w bloku
    #9
    Migration Assistant - that is what I need. Thanks for bril answer.
     
  10. Tex-Twil macrumors 68020

    Tex-Twil

    Joined:
    May 28, 2008
    Location:
    Europe
    #10
    I can't see where I can import Address Book contacts using the Migration Assistant.
     

Share This Page