can I use USA iphone in Germany?

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by gunnsen, Mar 10, 2008.

  1. gunnsen macrumors newbie

    Joined:
    Mar 10, 2008
    #1
    My friend from Germany wants me to buy a iphone for him here in USA and have it shipped to Germany. Would it work if jailbreaked? I am not an IT WIZ, so if somebody can explain it to me I would really appreciate it.
    Thankx a lot in advance!!!!
     
  2. chrismac00 macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 17, 2007
    #2
    Yes, but only if you "unlock" it not jailbreak it. If you unlock it, they can use it on any carrier with a SIM card(GSM Carriers)
     
  3. gunnsen thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 10, 2008
    #3
    I'm sorry, what is the differenz and how do I unlock it?
     
  4. macbookhamburg macrumors regular

    Joined:
    Jan 3, 2007
    #4
    you have to do all anyways (at least i did with ijailbreak... i couldn´t unlock it without jailbreaking it)
    active is just to get the phone working like you would usually activate it with att since he doesn´t want to he just pretends he is activating it with att
    unlock is that you can put any sim card in it that you want not just the att one and
    jailbreak is that you can install 3rd party software...
    it´s now problem ! i´m in germany and have an american iphone too...
    works perfectly ! just keep in mind that he might have to pay tax on it if customs open the package....
    use ziphone... there is a lot of threads in the forum on that
     
  5. McGiord, Mar 11, 2008
    Last edited: Jan 30, 2011

    McGiord macrumors 601

    McGiord

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Location:
    Dark Castle
    #5
    I have a friend that asked me for the same.
    However he wants to use it with a T-Mobile SIM in Germany, can he just only activate it there in Germany, an USA iPhone?
    ________
    hotels in mexico city
     
  6. macbookhamburg macrumors regular

    Joined:
    Jan 3, 2007
  7. bbotte macrumors 65816

    bbotte

    Joined:
    Feb 11, 2008
    Location:
    USA
    #7
    Makes sense, the dollar is weak and getting weaker.
     
  8. McGiord, Mar 11, 2008
    Last edited: Jan 30, 2011

    McGiord macrumors 601

    McGiord

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Location:
    Dark Castle
    #8
    Sorry if I didn't was completely explicit, my question is if it works in Germany without jailbreaking/unlocking, so he can just activate it in Germany with his T-Mobile SIM?

    Or are the iPhones from the USA blocked by Apple so they can only be used in the USA, and in this case the only way for him will be jailbraking/unlocking it.

    Thanks!
    ________
    Ford Bronco II specifications
     
  9. macbookhamburg macrumors regular

    Joined:
    Jan 3, 2007
    #9
    plus here in germany they won´t even let you out the store without signing a contract...
     
  10. macbookhamburg macrumors regular

    Joined:
    Jan 3, 2007
    #10
    Sorry if I didn't was completely explicit, my question is if it works in Germany without jailbreaking/unlocking, so he can just activate it in Germany with his T-Mobile SIM?

    Or are the iPhones from the USA blocked by Apple so they can only be used in the USA, and in this case the only way for him will be jailbraking/unlocking it.

    Thanks![/QUOTE]

    sorry ! no it doesn´t just work ... the only way will be jailbreaking/unlocking it
     
  11. McGiord, Mar 11, 2008
    Last edited: Jan 30, 2011

    McGiord macrumors 601

    McGiord

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Location:
    Dark Castle
    #11
    THANKS!

    What procedure did you use? can you post the link?
    ________
    MO
     
  12. macbookhamburg macrumors regular

    Joined:
    Jan 3, 2007
    #12
    well since i got mine a month ago and is was on 1.1.3 i used i jailbreak but i don´t think that works anymore... i think now everybody is using ziphone
    http://www.ziphone.org/ wich should be fine too
     

Share This Page