can someone please help me! (can't make a call)

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by denise809, Feb 18, 2009.

  1. denise809 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #1
    i just jailbreak my iphone and unlockit...i have tmobile and everything was working fine....i make couple of phonecall and got some too.....but now when i click on "phone" to make a phone call....the green box where the phone supose to be on to make a call is just blank....i can't make a call.....i reseave phone call but i cant make them....i turn my phone on and off....i turn the airplane mode on and nothing seems to work...i don't know what to do.....please help:(
     
  2. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #2
    Please Help...i Can't Make Phone Calls

    i just jailbreak my iphone and unlockit...i have tmobile and everything was working fine....i make couple of phonecall and got some too.....but now when i click on "phone" to make a phone call....the green box where the phone supose to be on to make a call is just blank....i can't make a call or get some either....i turn my phone on and off....i turn the airplane mode on and nothing seems to work...i don't know what to do.....please help
     
  3. thegreenforce09 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #3
    i say your skrewed, thats what you get for jailbreaking and unlocking a iphone!
    i will never hack/jailbreak/unlock my iphones!
     
  4. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #4
    what was i supose to do? i have tmobile and my iphone was sitting on my drower for atleast 5 months......like i said everything was fine a make some phonecall and now i cant...i can reseave them bu i can't make them.....please can someone help me?
     
  5. nightstrike macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #5
    What program did you use to unlock it, and what firmware did you have. If you tried to unlock it with the wrong program with he wrong firmware. You may have permanently locked your phone. Also, is it the first gen phone, or the 3g?
     
  6. DPA macrumors 65816

    DPA

    #6
    Don't worry about it, I completely understand. I see no risk in jailbreaking and/or unlocking. Have you tried a Hard Reset and/or Reboot? The next step is a restore which I am 99% sure will fix this. First restore from a backup and if that doesn't work restore again without a backup.

    David
     
  7. Moi un Mouton macrumors 68000

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Location:
    Bracknell UK
    #7
    I'd suggest that you restore the phone to firmware 2.2 in iTunes (not 2.2.1 if it's 3G) and then re-unlock it. See if that solves the problem.

    Did you use Pwnage/Quickpwn to unlock it? If not, that is the best way to unlock.
     
  8. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #8
    thank you guys for the reply.


    i have the 3g...and i use to jailbreakit i use "QuickPwn-225-2.zip"

    to unlockit i use "apt9.yellowsnow".....i have my baseband is 2.28.

    i will tray to restore it to see what happens......after that will that means is have to jailbreak again?
     
  9. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #9
    i have a 3g and my baseband is 2.28 i jailbrakeit with "QuickPwn-225-2.zip. and unlock it with apt9.yellowsnow.
     
  10. Four20 macrumors 6502a

    Four20

    Joined:
    Sep 22, 2007
    #10
    Moi is right, when you ever encounter odd bugs like this, the best answer is to restore and re-jailbreak
     
  11. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #11
    i'm trying to restore form itunes...but it's giving me the option to update to 2.2.1...and i don't want to do that cuz then i wont to able to unlock.....how can i just restore....i have try everything but it steel giving me the option to update.
     
  12. Moi un Mouton macrumors 68000

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Location:
    Bracknell UK
    #12
    Yes, make sure iTunes does not upgrade it to 2.2.1 or you will not be able to unlock.

    You're probably best to reload 2.2 via DFU mode, then Quickpwn again to jailbreak and yellowsn0w to unlock.

    Get 2.2 (iPhone1,2_2.2_5G77_Restore.ipsw) here if you don't have it:
    http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750
     
  13. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #13
    what will that do? restore my phone?...cuz try itunes and it wants to restore and update...and i know i cant.
     
  14. DPA macrumors 65816

    DPA

    #14
    What you will have to do is Option-Restore on Mac or Shift-Restore on PC. This will allow you to select the IPSW that you want to restore with. Choose the 2.2 IPSW (iPhone1,2_2.2_5G77_Restore.ipsw for iPhone 3G and iPhone1,1_2.2_5G77_Restore.ipsw for iPhone 2G) and click Choose. Then your iPhone will restore and be running 2.2 so you can unlock and jailbreak! Then you will have to do the Restore thing again so you can jailbreak!:D

    David
     
  15. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #15
    hi, i did all of that....i restore and jailbreak again....but now cydia is not working...it's saying.."unable to load"..."can't find host"....what should i do?

    this is fustrating
     
  16. Moi un Mouton macrumors 68000

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Location:
    Bracknell UK
    #16
    What now works on your phone Denise? Anything?

    Is Safari working via wi-fi?
     
  17. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #17

    last night....nothing was working safari, cydia, installer or wi-fi.....i was so fustrated that i went to bed.....and just know i turn my phone on...and waaalaaa....is working fine....cydia and everything....i just unlockit again and my tmobile is on....thank you guys for all your help.....hopefully i wont have any more problem.....and if i do....i'm sure i will bother you guys again.:D
     
  18. Moi un Mouton macrumors 68000

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Location:
    Bracknell UK
  19. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #19
    omg this is so embarrassing....it happen again i'm with out making any phonecalls....i'm using quickpawn and i think this is the problems....i don't know how i can get the so famous "custome film for pawnage"....dev team said to use a custom ipsw....and i don't know were i can get that.
     
  20. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #20
    Where Can I Get A Custom .ipsw "Moi un Mouton" or who ever

    like some of you just read...i'm steel having problems with my phone...i can't not make any phone call......i don't know if posting this is legal or i will get block for it....but i had it....i use quickpwn 225-2.zip and unlock with yellowsnow and it works for a little bet but now i can't make any phone call again......i don't know what alse to do.

    can someone give a save one....you know i don't want to f*** it up.


    thanks:confused:
     
  21. DPA macrumors 65816

    DPA

    #21
    This is very strange to me. Are you sure you are getting the right IPSW. For an iPhone 3G, you should be restoring with a file called "iPhone1,2_2.2.1_5H11_Restore.ipsw" and for an iPhone 2G, "iPhone1,1_2.2.1_5H1_Restore.ipsw". This will give have you on the current firmware and be jailbroken as long as Pwnage Tool made the IPSW. For some reason it may have made the wrong one. If you plan on unlocking like you mentioned, you do not want to be on the 2.2.1 firmware because the baseband update, last time I checked, has not been cracked for unlocking by the iPhone Dev Team. For iPhoneOS v2.2, you should be restoring with a file called "iPhone1,2_2.2_5G77_Restore.ipsw", for 3G and "iPhone1,1_2.2_5G77_Restore.ipsw", for 2G. Then you can use Yell0wsn0w to unlock.

    David
     
  22. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #22
    hi, i did use that one you posted in my other thread...i use quickpwn 225.2 to jailbrake and apt9.yellowsnow from cydia to unlock...and i notice that jellowsnow is 0.9.8 i don't know if that could be the problem.
     
  23. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #23
    oh! wait! i use this one 2.2.0 (3G): iPhone1,2_2.2_5G77_Restore.ipsw
    so you mean i shoulded have use this one

    2.2.1 (3G): iPhone1,2_2.2.1_5H11_Restore.ipsw


    i have a 3g 2.28.
     
  24. denise809 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 18, 2009
    #24
    another thing "pc guru" i don't have internet in my plan....i just added and won't be effective until march for my next bill....i have from tmobile one of dose plan that i pay us i go...no contract and i love it....i don't know why cydia, installer and wi-fi were working.

    currently i won't be able to do anything cuz cydia and intaller don't work cuz claro i don't have internet......so i will wait next month to tryit again...jailbreak and unlock.

    but please let know with one i shoulded have use the one in red o the one in purple. i use the one in red.

    thank you so much i realy appreciate all of your help.
     
  25. Moi un Mouton macrumors 68000

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Location:
    Bracknell UK
    #25
    When you have a wifi connection then you have internet, you don't need it on your phone plan. Over wifi you can use Cydia, Safari etc

    You should only use 2.2.1 if it is a custom firmware file that has been made with Pwnage tool to retain the old baseband, otherwise you will lock your phone. You are safe staying with 2.2.0.
     

Share This Page