can you inatall windows vista ultimate with sp1?

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by retrofraction, Jun 10, 2008.

  1. retrofraction macrumors member

    Joined:
    Jun 2, 2008
    #1
    I found that they have already have gotten rid of all the normal versions of vista and now you can only buy vista with sp1, I called apple yesterday about it an they said that boot camp does not support installing vista with sp1

    anyway I just wanted to know if it would work and if you have actuall installed windows vista with sp1 onto your mac

    thanyou:)
     
  2. jerryrock macrumors 6502

    jerryrock

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Location:
    Amsterdam, NY
    #2
    I did install Vista 64bit SP1 on my 2008 model MacBook Pro without incident. I used BootCamp 2.0 and upgraded to the 2.1 driver from within Vista.

    The problem is with models prior to 2008 that need a firmware update to deal with the EFI bootloader of SP1.
     
  3. retrofraction thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 2, 2008
    #3
    thankyou !!!!! I will make sure to update my mac befor running bootcamp:D
     
  4. jerryrock macrumors 6502

    jerryrock

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Location:
    Amsterdam, NY
    #4

    I hope I did not mislead you......... the needed firmware update does not exist.

    If you have anything other than a 2008 MacPro or MacBook Pro, the Vista64 SP1 DVD will not boot.
     
  5. retrofraction thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 2, 2008
    #5
    i think they are on seperate dvds , I called the guy at apple yesterday and he said that it should work on my imac 24" with 880gs 4gb ram.
     
  6. retrofraction thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 2, 2008
    #6
    no the retail copy of microsoft vista ultimate comes with the 32bit version and the 64 bit version ( so once they make it I can upgrade to it );)
     
  7. jerryrock macrumors 6502

    jerryrock

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Location:
    Amsterdam, NY
    #7
    Vista Ultimate SP1 comes with both disks 32bit and 64bit. I have not tried to install the 32bit version on my 2007 MacPro. I really need to install the 64bit version to utilize my 12 gigs of ram, but have not found a workable solution with the 64 bit SP1 integrated DVD.

    http://support.apple.com/kb/HT1846
     

Share This Page