Cannot scan with HP Photosmart C4680

Discussion in 'MacBook Pro' started by 4lisawriter, Apr 24, 2011.

  1. 4lisawriter, Apr 24, 2011
    Last edited: Apr 24, 2011

    4lisawriter macrumors newbie

    4lisawriter

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Location:
    marietta, ga
    #1
    I have a 2007 MacBook Pro with Snow Leopard OS 10.6.6. I purchased the above captioned printer/scanner/copier within the past year and it worked great w/ my old Windows desktop. I cannot scan. I am receiving error messages. I have reloaded the HP software and still am receiving error messages and cannot scan. Any suggestions for a work around?:)
     
  2. Locodice macrumors regular

    Joined:
    Mar 6, 2011
  3. glire macrumors newbie

    Joined:
    Apr 23, 2011
    #3
    I could never get the HP software for my Photosmart C7280 to work well so to scan, I always use Image Capture which is already in Applications. Give it a try, its worth a shot!
     
  4. Reflow, Apr 24, 2011
    Last edited: Apr 24, 2011

    Reflow macrumors 68000

    Reflow

    Joined:
    Mar 30, 2005
    Location:
    NJ/PHL
    #4
    I have the same printer, make sure your downloading the correct version for your os. If I remember correctly the printer came with drives for 10.5.
     
  5. borisiii, Apr 24, 2011
    Last edited: Apr 24, 2011

    borisiii macrumors 6502

    Joined:
    Jul 4, 2010
    #5
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_2 like Mac OS X; en-gb) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8H7 Safari/6533.18.5)

    Your first mistake was to install any of the HP software. It doesn't add any functionality and is just lots of nasty windows-style bloatware trying to replace iphoto etc.

    I have that exact printer and have had no problems scanning since I got rid of all the HP stuff. The drivers built into OS X give you access to all the scanner features, without having to use the shoddy ports of windows scanning utilities.
     
  6. snaky69 macrumors 603

    Joined:
    Mar 14, 2008
    #6
    Use image capture instead, it should work fine.
     
  7. 4lisawriter thread starter macrumors newbie

    4lisawriter

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Location:
    marietta, ga
    #7
    snaky69, can you tell me how to use IMAGE CAPTURE? Is it a program on my laptop? i'm new to MAC - sorry to be silly. thanks in advance for any help you can offer.
     
  8. snaky69 macrumors 603

    Joined:
    Mar 14, 2008
    #8
    Using spotlight(the little magnifying glass on the top right) type image capture, the first result that pops up should be the correct one.

    Otherwise, it is located inside application/utilities.

    Make sure your printer is turned ON and plugged in, once that is done, it's pretty easy to use.
     
  9. 4lisawriter thread starter macrumors newbie

    4lisawriter

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Location:
    marietta, ga
    #9
    THANK YOU! This worked.:)
     

Share This Page