Canon G10 with RAW?

Discussion in 'Digital Photography' started by MBX, Sep 28, 2008.

  1. MBX macrumors 65816

    Joined:
    Sep 14, 2006
    #1
    Just looking for confirmation that the G10 will have RAW?

    i was looking on the JR website and only .jpeg stills is mentioned, RAW nowhere to be found: http://www.jr.com/canon/pe/CAN_G10/
     
  2. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
  3. shfreelance macrumors 6502a

    Joined:
    May 24, 2008
    Location:
    Eustis, FL
  4. Col127 macrumors 6502

    Joined:
    Sep 13, 2003
  5. ChrisA macrumors G4

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Location:
    Redondo Beach, California
    #5
    14MP in a camera that size is kind of nuts. Seems the marketing people are driving the engineering at Canon.
     
  6. qveda macrumors regular

    Joined:
    Sep 8, 2008
    #6
    Hi, I'm considering a G10. Got to handle the demo model at the store yesterday. Very impressive. Not familiar with the G9. Seems that the G10's wider angle lens would be an advantage.

    Please elaborate on your preference for the G9

    thankx
     
  7. vga4life macrumors 6502

    Joined:
    Jun 16, 2004
    #7
    If I was going to spend ~$500 on a camera, I'd pick up an Olympus e-420 or Nikon D40 kit long before I'd consider a G9 or G10...
     
  8. M@lew macrumors 68000

    M@lew

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Location:
    Melbourne, Australia
    #8
    Unless you already had a DSLR and wanted a fully manual P&S to go a long with it that can use your existing hot shoe flash guns.

    But in saying that, I'd still probably get a Ricoh GX200/GRII or Sigma DP1. Just suits my photography more.
     
  9. qveda macrumors regular

    Joined:
    Sep 8, 2008
    #9
    While I save up for a digital SLR (still very uncertain which way I'll go, DX of FX, etc), I was thinking of the G10 as a way to get started acquiring images , working with RAW. Then later, the G10 could be a handy 'backup' or 'pocket' camera.

    The Sigma sensor is very intriguing. Haven't heard if the images from the DP1 are significantly better in color etc than other large-megapixel cameras. Also, lack of any zoom capability is what is mostly my concern about the DP1. Have you tried it ? thoughts?

    anyway, didn't want start with $500 d-SLR and lenses, since I don't know if those lenses would work on whatever high-end camera I end up with.

    -Qua
     
  10. Manatee macrumors 6502

    Manatee

    Joined:
    Oct 20, 2003
    Location:
    Washington DC
    #10
    The G10 does RAW. I'm considering getting it to replace my G7. I don't have much need for RAW in a compact, but I could use the wide angle of the G10.

    I do use RAW all the time with my SLR (Nikon D200), but I'm getting much better image quality there. I agree with others that Canon should have kept the MP count lower on the G10, considering the size of the sensor. I'd really like to have the best IQ I can get in a compact, and I think the sweet spot for IQ vs. print size would come around 8MP. Oh well... It's otherwise a great design.
     
  11. ChrisA macrumors G4

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Location:
    Redondo Beach, California
    #11
    I think you can save yourself $500 if you'd just work out which SLR you want. The SLR will have so much better quality ad handling than the G10 that you would only shoot the G10 whaen you needed something smaller and more portable. But the G10 is not the best if you want "small". Get one of those canon Elph models if you need small.
     
  12. qveda macrumors regular

    Joined:
    Sep 8, 2008
    #12
    That was my first strategy (put all my $ towards the nice d-SLR). But it may be awhile before I can get one. Not sure the ELF models would satisfy my craving.. but that is a good suggestion, which I'll consider

    thanks!
     
  13. wheelhot macrumors 68020

    Joined:
    Nov 23, 2007
    #13
    I dont get it, how come Canon highest end P&S gets DiGiC4 whereas Canon entry level DSLR didn't come with DiGiC4, im still new to digital photography arena so my opinions will likely be wrong. Someone care to explain or is this some kind of marketing?
     
  14. butterfly0fdoom macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Location:
    Camp Snoopy
    #14
    Well obviously the higher-end models need to be the first to get the latest processor.
     
  15. ChrisA macrumors G4

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Location:
    Redondo Beach, California
    #15
    What I meant was that SLRs can be bought for less than the price of a G10. If you have the cash for the G10 then you can buy an SLR now.
     
  16. gmilano macrumors newbie

    Joined:
    Nov 3, 2008
    #16
    G10 and camera raw

    anyone having trouble opening the raw images in photoshop? raw file will not open in camera raw!
     
  17. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #17
    You probably need a newer version of Camera Raw. Which may, in turn, require a newer version of Photoshop...
     

Share This Page