Canon Mark II 5d Doesn't Mount

Discussion in 'Mac Accessories' started by ScKaSx, Sep 2, 2010.

  1. ScKaSx macrumors regular

    Joined:
    Feb 27, 2006
    #1
    Hi All,

    Can't figure why, but my canon mark II 5d doesn't mount in osx. I've gotten it to mount in windows 7 on my PC before without drivers, but it fails on my mac (without even a message). Nothing happens.

    I have 10.6 on a macbook pro. Any ideas?

    Cheers,
    ScKaSx
     
  2. ScKaSx thread starter macrumors regular

    Joined:
    Feb 27, 2006
    #2
    Okay, I just was able to open it through IMAGE CAPTURE. Therefore, it must be a setting on my camera or through OSX preferences for the automatic feature. I was expecting it to mount as a drive.

    If anyone has a better suggestion on how to transfer images feel free to let me know.

    Cheers
     
  3. Cave Man macrumors 604

    Cave Man

    #3
    Cameras aren't treated like mass storage devices under OS X. You have to put the CF card in a card reader for that. You can import from the camera using DPP/EU that came with the camera, or iPhoto or Image Capture.
     
  4. OneEyedJack macrumors member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    #4
    Not sure about mounting but I used to have problems with Canon's EOS Utility on the Mac. Pictures from the 5Dmk2 would download fine but the utility would stop responding and I would have to force quit.

    A recent update to the utility seems to have addressed this problem. At the risk of showing my techno-ignorance, perhaps this update contains a driver(?) that may help you mount as a drive.

    FWIW, there are reports of fried main boards in 5Ds from tethering/ connecting. The more superstitious limit how often the camera is plugged into a computer just to minimize any possible problem.

    You may want to consider a compact flash card reader. It solves the mounting problem and possibly more!
     

Share This Page