Can't boot from 10.5.6 install disk

Discussion in 'Mac Pro' started by bad2pay, Feb 23, 2009.

  1. bad2pay macrumors newbie

    Joined:
    Feb 23, 2009
    #1
    First timer here. I bought a used G4 MDD 1.25 dual FW800 recently. Was pre-loaded with 10.5.6. I thought that I would add a hard drive. After attempting to format, it rebooted to a gray screen with a MacMonitor icon. If I hit "option", I can get it to progress to a blue screen w/ padlock asking for a password. I only remember setting a user password. I believe this is asking for an admin password.
    So, I thought that I'd get the 10.5.6 Install disk to reset the password. I can't seem to boot from the Install disk! I've tried holding down the "c" key at startup, (also the "option" key). No avail. Completely frustrated!!!
     
  2. grue macrumors 65816

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Location:
    Somewhere.
    #2
    Open Firmware password. Pull one of the RAM chips and zap the PRAM
     
  3. bad2pay thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 23, 2009
    #3
    thanks for the reply.

    I am at Open Firmware. I typed "reset-nvram", then it asks for a password, which I don't have. What now?
     
  4. NoNameBrand macrumors 6502

    Joined:
    Nov 17, 2005
    Location:
    Halifax, Canada
    #4
    http://support.apple.com/kb/HT1352

    Grue almost had it - you need to zap the PRAM three times, apparently:

     
  5. bad2pay thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 23, 2009
    #5
    Fanfriggintastic. Back in business.

    First rate, thanks guys.
     

Share This Page