cant boot to bootcamp

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by Arkious, Jul 26, 2012.

  1. Arkious macrumors 6502a

    Arkious

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Location:
    Newcastle, UK
    #1
    Hello,

    After upgrading to Mountain Lion yesterday, i cant get access to my bootcamp partition. It isnt shown in the boot menu when you press Alt and i cant select it as a startup disk. Bootcamp Assistant knows that it is installed as it asks me to remove or download drivers.

    Please help!
     
  2. BigJohno macrumors 65816

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Location:
    San Francisco
    #2
    Try a program called quickboot I use this all the time because I hate having to hold down alt. it might work I dono....
     
  3. Arkious thread starter macrumors 6502a

    Arkious

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Location:
    Newcastle, UK
    #3
    but i shouldnt have to do that should i? the recovery partition is visible but the other isn't
     
  4. angrydog macrumors member

    angrydog

    Joined:
    Dec 12, 2009
    #4
    When you boot the machine and see the grey screen, hold down OPTION and see if it comes up, PS. BootChamp still works on Mountain Lion!
     
  5. Arkious thread starter macrumors 6502a

    Arkious

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Location:
    Newcastle, UK
    #5
    thats what im saying, its not there. only the recovery partition
     
  6. iampaulb, Jul 26, 2012
    Last edited: Jul 26, 2012

    iampaulb macrumors regular

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Location:
    London
    #6
    maybe ML wiped it?

    however id like to know your outcome as i have windows via bootcamp on my mac to run dayz. I really cant be arsed to install Windows and its 50 billion updates again...
     
  7. Arkious thread starter macrumors 6502a

    Arkious

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Location:
    Newcastle, UK
    #7
    im assuming you haven't taken the plunge to ML yet? im going to call apple and use the expensive apple care for once ^.^
     
  8. iampaulb macrumors regular

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Location:
    London
    #8
    Not yet no, i was down the pub last night instead :)
    i have a usb stick ready to create a boot drive...but ill wait to install it untill i hear your outcome. Go test bunny, go go....
     
  9. Arkious thread starter macrumors 6502a

    Arkious

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Location:
    Newcastle, UK
    #9
    well it seems like my windows partition has corrupted :-( so not very happy.
     
  10. iampaulb macrumors regular

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Location:
    London
    #10
    Ah so ML didn't actually wipe the whole disk?! That's good to know, going to try it over the weekend. Interested to see what the new features are like!
     
  11. Arkious thread starter macrumors 6502a

    Arkious

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Location:
    Newcastle, UK
    #11
    no no it didnt wipe the whole disk, but it corrupted the Windows side. So at the moment im busy creating a USB installer so that i can completely format and install a fresh
     
  12. haravikk macrumors 65816

    Joined:
    May 1, 2005
    #12
    Hmm, sorry to hear that, looks like I'll be enabling Windows 7's system backup before my Mountain Lion install…

    Did you have any kind of backup for Windows configured?
     
  13. Arkious thread starter macrumors 6502a

    Arkious

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Location:
    Newcastle, UK
    #13
    na it was a fresh install anyways, but installing SWTOR took overnight lol

    Its all installed and working perfectly now though. musta just been a glitch somewhere
     

Share This Page