cant connect to internet

Discussion in 'MacBook Pro' started by dmsee, Apr 9, 2008.

  1. dmsee macrumors member

    Joined:
    Dec 30, 2007
    #1
    It didnt connect to my wireless network when I typed the password so I took that off and it connected but it wont open any pages
    Any ideA?
     
  2. eclipse525 macrumors 6502a

    eclipse525

    Joined:
    Aug 5, 2003
    Location:
    USA, New York
    #2
    You need to be more specific but for now try this..

    1) shutdown your computer.
    2) unplug both your router and cable modem(assuming)
    3) plug your modem back in and wait for it to reset itself, then plug your router in and wait for that to reset itself.
    4) turn computer back on and check to see if you have a connection in your network preference
     
  3. dmsee thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 30, 2007
    #3
    I do have a connection it macbook says its connected to the network but it wont pull up any internet pages
     
  4. dmsee thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 30, 2007
  5. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #5
    Can you plug in the ethernet cable? Try to establish the ethernet cable connection first. :confused:
     
  6. dmsee thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 30, 2007
    #6
    Just did and it worked perfect, how come wifi wont work :mad:
     
  7. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #7
    Now try the wifi route. Are you running DSL or Cable? Sometimes they will require a WEP Password, and you may need to load the software disk first. :cool:
     
  8. dmsee thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 30, 2007
    #8
    when I enter the password it wont connect, without password it will connect but the internet is not working
    What disk are you talking about?
     
  9. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #9
    I have AT&T DSL and my WiFi works from across the street, but I had to load the software disk to my BlackBook 2.4 Penryn in order to get access to my WiFi. It's a 2WIRE AT&T High Speed Internet Version 6.1ACS2W CD. Once the software was loaded to my BlackBook, I was able to set-up my WiFi account by entering my account number and my WEP password. Who's your carrier for DSL or Cable? :cool:
     
  10. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #10
    You might need to go to "open network preferences" and click on "network name:" your network should be on that list. Sometimes the Airport will pick up and join 5-10 different networks, but it's important that you select your known network to join, then click "advanced" and you can see "preferred networks" and yours should be listed, and I always click the box "remember any network this computer has joined." You should be good to go. :cool:
     
  11. dmsee thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 30, 2007
  12. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #12
    Good Job! Congrats. Have Fun! :p
     

Share This Page