Can't connect to the internet using Windows Vista

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by weich1213, Nov 23, 2008.

  1. weich1213 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 23, 2008
    #1
    I just loaded Windows Vista onto my mac using boot camp, but I can't connect to the internet using Windows, just the mac hd. Anyone know what I need to do?:confused:
     
  2. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #2
    Do you have specific network/security settings in order to get online?
     
  3. weich1213 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 23, 2008
    #3
    I don't even know what that is

    I don't even know what that is
     
  4. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #4
    How do you connect to the internet on the Mac side? Wireless? Ethernet?
     
  5. weich1213 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 23, 2008
    #5
    I connect on the mac side with ethernet but when I try to connect on the windows side it says it can't make a connection
     
  6. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #6
    Does it says Network Cable Unplugged or Limited Connectivity?

    You may need to check the IP settings in OS X, then make sure they are the same in Vista.

    OS X:

    System Preferences -> Network -> Ethernet (On left)

    Check your settings, write down the IP addresses if it doesn't say Using DHCP.

    Take note of the DNS server in my screenshot - it's OpenDNS and usually pretty fast. Feel free to use that as your DNS setting.

    I don't have my wife's Vista machine here, so I can't tell you the steps to get to the IP settings, but they should be the same as OS X. E.g. OS X = DHCP; Vista = DHCP
     

    Attached Files:

  7. weich1213 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 23, 2008
    #7
    Sorry my mistake

    It says I'm using at&t internet, high speed internet. I thought that was the same as ethernet but I guess not. I took a picture of it and made it an attachment. If you can still help me that would be great. I'm not that computer saavy.
     

    Attached Files:

  8. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #8
    That is still Ethernet, it just took on the name of your provider. The procedure is still the same as above.
     
  9. Nyeman17 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 6, 2010
    #9
    i Figured out how to make the internet able to connect while using vista running on boot camp on a mac(obviously) .And more drivers that you will need.
    1st-Run Vista and or Windows 7 on you mac
    2nd- insert your snow leopard and or leopard disk (while still running vista)
    3rd- Go through the Boot Camp Procedures( a window should pop up, which then you would run the program), which will download and install the drivers.

    This worked for me 100%, and hopefully it will for you too.
     

Share This Page