Can't detect Air Play with any device

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by Andreadair, Jun 25, 2012.

  1. Andreadair macrumors newbie

    Joined:
    Jun 25, 2012
    #1
    've spent the last 6 hours trying to figure this out. Please someone help me.

    bought my ATV two months ago and everything worked fine. A few days ago noticed that wasn't able to access Air Play on any of my iOS devices, nor my iTunes on my laptop. My remote app can't find the ATV and Home Sharing stopped working.

    've restored my ATV, reset my wireless router. called Apple Care and was told it was a problem with my router not letting the correct ports to run. Netgear told me everything is fine and that they don't handle that kind of a problem.

    've done everything the Apple support page told me to do and still nothing works. Please tell me others have had this problem, because 'm about to lose my mind.
     
  2. blueroom macrumors 603

    blueroom

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Toronto, Canada
    #2
    Does the problem go away with wired Ethernet?

    Which Netgear router?
     
  3. Andreadair thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 25, 2012
    #3
    tried that and it did detect the Air Play, but it didn't work. The Home Sharing still didn't work either.

    ----------

    think 'm going to take it to the Apple store and see if they can help me.
     
  4. Macman45 macrumors demi-god

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #4
    You've either got a faulty ATV or a faulty router....The Netgear shouldn't block ports....I'd get a genius to test the ATV in store...If it works there then your issue lies with the router.
     
  5. Andreadair thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 25, 2012
  6. heisenberg123 macrumors 603

    heisenberg123

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Location:
    Hamilton, Ontario
  7. Andreadair thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 25, 2012
  8. heisenberg123 macrumors 603

    heisenberg123

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #8
    but the ATV connects to network for things like Netflix and tailers and whatever else?
     
  9. MrFSU macrumors newbie

    Joined:
    Jul 20, 2010
    #9
    I had the same problem. My latest gen (March 2012) Apple TV was connected via ethernet wire to my network and I could not connect to it with either my iPhone or my iPad. After much reading, I saw that my wireless router was the likely culprit, as far fetched as that sounds.

    I have a D-Link DIR-655 Wireless-N router and Airplay would only work if I rebooted the wireless router. And even then it would only work for a few days. After some Googling, I discovered that if I disabled “WMM” under advanced wireless, everything worked well. So instead of rebooting my router every 4 days, it’s gone weeks now without a reboot. And I now have three (3) ATV’s and they all work flawlessly.

    I know it sounds crazy but in my case it was definitely the wireless router causing the problem. I've also heard about people who ditched their router and got an Apple wireless router and it works great. I was about to do that, but found that this simple setting let it work just fine.

    Good luck!
     
  10. Andreadair thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 25, 2012
    #10
    Thanks. I have a Netgear WNDR3800. I bought it because I wanted a better wireless connection so I could Air Play without the lags my other, older router was giving me.

    Is that the wireless multi-media option? I'll check it out, but I wonder why that would cause problems.
     

Share This Page