Can't Download iTunes DMG

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by MacQuestion2009, Jun 4, 2009.

  1. MacQuestion2009 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 4, 2009
    #1
    I am on a Windows PC that is connected to the internets. I am trying to download iTunes 8.2 dmg for my Mac. I am trying to do this from a Windows PC.

    apple.com is detecting that I am on a PC and is downloading the iTunes exe file when I am trying to download the dmg!! What a PITA.

    How do I get the dmg from a windows PC?
     
  2. Raid macrumors 68020

    Raid

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Location:
    Toronto
    #2
    Instead of going through the apple site, try getting it here from Mac Update. The download link on that page is a .dmg file so I assume it's for the Mac.
     
  3. MacQuestion2009 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 4, 2009
    #3
    I'm also having the same problem with Quicktime. When you try and download the Mac version (when using a PC) it defaults you to the Windows download page.

    I wish it wouldn't default you and apple.com would let you pick what version you want (dmg or exe). I don't like downloading from 3rd party sites.
     
  4. Raid macrumors 68020

    Raid

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Location:
    Toronto
    #4
    I hear you; it's frustrating, but Apple probably coded their page to keep things simple for the user (i.e. if you are running windows, you want the windows download).

    Don't worry about Mac Update as a downloading site, they are legit through and through and you can probably search Mac Update for a Quicktime download for Mac too.
     
  5. plinden macrumors 68040

    plinden

    Joined:
    Apr 8, 2004
    #5
    Does the "Get iTunes for Macintosh" link not work? See screen shot, lower left, below "Macintosh requirements" and above "En Espanol"
     

    Attached Files:

  6. MacQuestion2009 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 4, 2009
    #6
    Plinden - How did you get that link to "get iTunes for Macintosh" to appear? My screen captures are seen below. I don't have that option :(
     

    Attached Files:

  7. plinden macrumors 68040

    plinden

    Joined:
    Apr 8, 2004
    #7
    I didn't have to do anything. What browser are you using? Yours looks off, like you're missing something or too much space between lines in the bullet points.

    I checked with Firefox, IE7 and Safari and see the link in all.
     
  8. MacQuestion2009 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 4, 2009
    #8
    Sweet, I found the link for iTunes and got it to work :)

    Now, here are my screen captures for Quicktime. I can't find a "get for Macintosh" anywhere on these screens. Do you have it on yours if you try and download Quicktime?
     

    Attached Files:

Share This Page