Can't edit contacts on my S4

Discussion in 'Alternatives to iOS and iOS Devices' started by jimbo1mcm, Jun 20, 2013.

  1. jimbo1mcm macrumors 68000

    Joined:
    Mar 21, 2010
    #1
    I hope I have missed a setting somewhere, but I can't edit contacts on my S4, either with an original contact, started and placed on the device, or a contact transferred from another device during the contact transfer when buying the phone. I have another S4 that I can edit contacts on so I am at a loss as to why I can't with this one.When I press settings and edit, nothing happens, nor does pressing the edit tab at the tab. Thanks for the help.
     
  2. RightMACatU macrumors 65816

    RightMACatU

    Joined:
    Jul 12, 2012
    Location:
    192.168.1.1
    #2
    Where are your Contacts stored?
    S4 contacts can come and be stored from different locations: Device, SIM card, imported from a Mail account, etc.
     
  3. jimbo1mcm thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Mar 21, 2010
    #3
    I am not sure how to find out where the contacts are stored. I believe they are on the device. I did import them from my micro sd card. Also, when I originate a contact on my device, and save it, then open it, I still can't edit it.
     
  4. Dontazemebro macrumors 68020

    Dontazemebro

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Location:
    I dunno, somewhere in West Texas
    #4
    Have you tried editing your contacts on Google and then syncing your device? I hardly ever keep contacts on sim or phone storage, everything follows me from device to device in the clouds
     
  5. jimbo1mcm thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Mar 21, 2010
    #5
    Update: FIXED!!!! I must have had a corrupt editor. I downloaded Contact Editor Pro by Marten Gajda and installed it. I now have complete control over the contacts and can edit them using the normal tabs in the contact. Thank you so much app developer!!!
     
  6. Stuntman06 macrumors 6502a

    Stuntman06

    Joined:
    Sep 19, 2011
    Location:
    Metro Vancouver, B.C, Canada
    #6
    When you open up the contact in the stock contact app, then press the <Menu> button and press <Edit>, what happens then?
     
  7. jimbo1mcm thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Mar 21, 2010
    #7
    When I hit menu, then edit, nothing happened. It was like they were read only, but after I put in the new contact editor, they reacted normally. Weird.
     

Share This Page