Can't login at start up

Discussion in 'macOS' started by stevhop, Feb 28, 2009.

  1. stevhop macrumors newbie

    Joined:
    Feb 28, 2009
    #1
    I have a emac that I wanted to put in our guest room so I thought I would run the restore disks (OS 10.3.4). I put in the first disk and got the process started. I then had to leave for a while, I was not concerned as I thought when the 1st disk finished it would wait for me to install the second disk. When I got back the login window was on the screen, my pass word did not work nor did any variation. I have no idea what to do next, my next step was going to take it to the dump!! Help please. Thank you.
     
  2. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #2
    Did you try no password? Also, why not just pop the install discs back in and give another try?
     
  3. stevhop thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 28, 2009
    #3
    Thanks for the reply. I tried no password, no go. I also tried to reinstall disk, I could hear it working but the login window stayed on the screen.
     
  4. angelwatt Moderator emeritus

    angelwatt

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    USA
    #4
    To get it to boot from the install disc you need to hold down the C-key during bootup, then it'll startup the install process before the login window ever shows up.
     
  5. stevhop thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 28, 2009
    #5
    OK thanks, tried that but when the first disk was done it went to the login window again with the same results.
     
  6. Dimwhit macrumors 68000

    Dimwhit

    Joined:
    Apr 10, 2007
    #6
    Weird. You could boot again to the install disc, go to Utilities, and reset the admin password. Then let it boot normally and try logging in again.
     

Share This Page