Cant restore iphone 7 plus from iphone 6 Back Up

Discussion in 'iPhone' started by ick The Greek, Sep 29, 2016.

  1. ick The Greek macrumors newbie

    Joined:
    Sep 29, 2016
    #1
    Hi,

    I've just got my iPhone 7 plus and I've tried to restore using my iPhone 6 back up but when I go to the restore bit it says Requires IOS10.1

    The iPhone 7 plus is IOS 10.2

    Can anyone help please
     
  2. Morpheo macrumors 65816

    Morpheo

    Joined:
    Feb 26, 2014
    Location:
    Paris/Montreal
    #2
    I'm guessing you mean 10.0.1 and 10.0.2. Have you tried resetting the 7+ before attempting to restore? I think they come with 10.0.1 installed maybe the update was applied a bit early?
     
  3. ick The Greek thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 29, 2016
    #3
    Yes sorry I meant 10.0.1

    I've tried resetting the 7+ but it keeps saying that its got 10.0.2 is there any way I can knock it back to 10.0.1
     
  4. burgman macrumors 65816

    burgman

    Joined:
    Sep 24, 2013
    #4
    I think that message is referring to your iPhone 6 backup not being IOS 10. Do you still have the 6 ? If so update it to IOS 10 then do another backup. Look at backups in iTunes and you will see two, try again with new one. If you don't have the 6 then setup as new.
     
  5. ick The Greek thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 29, 2016
  6. rijc99 macrumors 6502a

    rijc99

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Location:
    FEMA Region 9
    #6
    By any chance are you on the iOS beta 10.1 on your iPhone 6?

    Backups from lower versions will usually install onto newer versions. So if your backup was 10.0.1 it should install to 10.0.2.

    I'm wondering if maybe you are on the beta track and inadvertently installed 10.1 beta on to your 6.

    If you did, install iOS 10.1 beta onto the 7 and you should be fine.

    Otherwise if you are sure you are on 10.0.1 then you can upgrade the 6 to 10.0.2 then complete a backup again.
     
  7. HippieMagic macrumors 6502

    Joined:
    Dec 21, 2011
    #7
    Did you set your new phone up as a new device first?
     
  8. ick The Greek thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 29, 2016
    #8
    I've tried everything. I set the new phone up as a new device. I did have the beta on my 6 but now it says "IOS 10.1 Your Software Is Up To Date"

    How would I install the beta to the 7 as its got IOS 10.02
     
  9. KKSigs macrumors member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    #9
    Also do you have the latest iTunes? This prevented me from restoring from backup
     
  10. rijc99 macrumors 6502a

    rijc99

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Location:
    FEMA Region 9
    #10
    Go to beta.apple.com/profile and install 10.1 on your 7. You inadvertently installed 10.1 on your 6.

    Your backup is based on 10.1 so you will need 10.1 on your 7 to restore.
     
  11. ick The Greek thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 29, 2016
    #11

    Yes I've got the latest ITunes. I even tried restoring it from there but it gave me a backup from 2015
     
  12. rijc99 macrumors 6502a

    rijc99

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Location:
    FEMA Region 9
    #12
    Go to beta.apple.com/profile from your 7. Install the profile. Check for update.
     
  13. swordfish5736 macrumors 68000

    swordfish5736

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Location:
    Cesspool
    #13
    Do you have the public beta of iOS 10.1 on your 6?(go to settings-> general-> about, and look at the version number, there's a difference between 10.1 and 10.0.1) If so then you'll need to update your new phone to that. Set your 7 up as a new phone, install the public beta profile on it, then update to 10.1. Once you've done that you can go to settings -> general -> reset, then select erase all content and settings. It will bring you back to the setup screen and then you can restore from your backup.
     
  14. ick The Greek thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 29, 2016
    #14
    Just trying it now
    --- Post Merged, Sep 29, 2016 ---
    ITS WORKED !!!!

    you lot are GREAT
     

Share This Page