can't rip/play dvds from external dvd enclosure

Discussion in 'MacBook Pro' started by johnnyturbouk, Apr 10, 2011.

  1. johnnyturbouk macrumors 68000

    johnnyturbouk

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Location:
    on the yellow [oled] brick road to tech nirvana.
    #1
    Hi all

    I have a 2011 MBP 17" 8GB RAM 120gb SSD in the HDD position and i have placed the stock 7200rpm 500GB in the optibay.

    The superdrive is placed in a USB enclosure.

    So having not used my superdrive for the past few weeks, i thought i would use handbrake to rip one of my dvds onto my hdd - as i plan on transferring all my dvds onto my external hdd and place my dvds into storage.

    I connected the extn dvd drive, via x2 USB
    fired up handbrake - the disk is mounted
    when handbrake tries to rip the disk, after selecting the VIDEO TS folder, it says scanning source 1/32 and then remains like this for some time - upto an hour without progressing.

    I then quit handbrake, launched VLC to play the dvd and again, the disk is recognized, i ask VLC to play the dvd, it plays the copyright bit at the start and then crashes!

    I tried for several different DVDs - all yielding the same results!
    Popcorn recognises the dvd but will not allow me to rip it as it is copy protected!

    I tried to copy the video TS folder to my HDD, but got the following error:

    The Finder can’t complete the operation because some data in “VTS_01_0.VOB” can’t be read or written.
    (Error code -36)

    If anyone has any solutions i would be much obliged

    thanks

    After scouring MRoogle and google, i am wondering if anyone has any suggestions!
     
  2. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #2
  3. johnnyturbouk thread starter macrumors 68000

    johnnyturbouk

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Location:
    on the yellow [oled] brick road to tech nirvana.
    #3
    yes as mentioned in my OP, i tried using handbrake to no avail,

    i can not even play a dvd in osx

    interestingly, the problems are not reproducible in windows 7, which recognises my external superdrive fine and plays videos fine

    the problem exists in SL when playing/ripping DVDs from my external dvd drive

    i really do not want to have to place the superdrive back

    before making the optibay mod i was able to rip/read dvds absolutely fine
     
  4. johnnyturbouk thread starter macrumors 68000

    johnnyturbouk

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Location:
    on the yellow [oled] brick road to tech nirvana.
    #4
    solved it..

    i removed and re-installed handbrake 64 v.9.5 (i had the older version)
    then re-attached the superdrive using the x2 usbs port closest to the power-adapter

    re-started SL and now all is fine

    phew....:D
     
  5. KJmoon117 macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 10, 2007
    Location:
    NC
    #5
    I hate to bump such an old thread, but I'm actually having the same problem. And uninstalling handbreak doesn't seem to help...
     

Share This Page