Can't soft reset in beta 1?

Discussion in 'iOS 10' started by AppleFan91, Jun 23, 2016.

  1. AppleFan91 macrumors 65816

    AppleFan91

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Location:
    Indy, US
    #1
    Anyone else having this issue as well? Power + Home just takes a screenshot no matter how long it's held down. Can't get the phone to reset. iPhone 6S if that matters
     
  2. Prozak0820 macrumors regular

    Prozak0820

    Joined:
    May 14, 2015
    Location:
    Stuttgart, Germany
    #2
    Works for me. Try letting the phone die? Or try changing language or region cause it kinda resets the phone then try to do soft reset. Or turn it off the normal way and see if that fixes it when you turn it back on
     
  3. AppleFan91 thread starter macrumors 65816

    AppleFan91

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Location:
    Indy, US
    #3
    So weird lol. None of that fixed it lol. Not a huge problem, just a good ol' beta bug haha
     
  4. Gjwilly macrumors 68030

    Joined:
    May 1, 2011
    Location:
    SF Bay Area
    #4
    I'm the opposite. My 6S can reset but I can't get it to take a screenshot.
     
  5. Mlrollin91 macrumors G4

    Mlrollin91

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Location:
    Ventura County
    #5
    Just so you know thats a hard reset. Soft reset is just powering off then back on by sliding to turn off.

    But to the bug you are facing. In the large iOS 10 thread, there has been mention of this with various outcomes. It works normal for some, others get the screenshot and after 10 seconds of continuous holding it reboots and then others just like you. I'm sure beta 2 will address it.
     
  6. lagwagon Suspended

    lagwagon

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    #6
    Press and hold the Power button first for about 1 second before introducing the press and hold on the Home button.

    It won't take a screenshot, you'll briefly see Siri activate and the power down "slide to turn off" screen but it will work as it's always done and the Apple Logo will appear soon after.
     
  7. dwfaust macrumors 68040

    dwfaust

    Joined:
    Jul 3, 2011
    Location:
    I am here =>[*]
    #7
    It works for me. One time it took a screen shot... but I held the buttons down, and even after the screen shot, it restarted the phone.
     
  8. braddick macrumors 68040

    braddick

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    Encinitas, CA
    #8
    Hold it down a bit longer. Mine shoots a screenshot and then the slide to turn-off, then the reset.
     
  9. swarlos macrumors 6502

    swarlos

    Joined:
    Oct 18, 2015
    #9
    What he said!
     
  10. lagwagon Suspended

    lagwagon

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    #10
    You can avoid the whole screenshot being taken by the steps I mention a few post up.

    Press and hold the Power button. Wait about 1 second before pressing and holding the Home button.

    This way you don't have to delete screenshots.
     

Share This Page