Can't use headphone mic

Discussion in 'iMac' started by Slrman, Jul 24, 2009.

  1. Slrman macrumors member

    Slrman

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    #1
    On my 2.66 GHz iMac, I can't get it to accept input from the mic that's part of my headphones. I have gone to Sound in the System Preferences and changed from the Internal Microphone to the Line In selection (see pic) but I get nothing. What am I doing wrong? (I know it's something :eek: )

    Thanks in advance.
     

    Attached Files:

  2. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #2
    The port is not a Mic port, it's a line in port. The mic will not work without a preamp.
     
  3. Slrman thread starter macrumors member

    Slrman

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    #3
    Thanks for the reply. Then why is there an input socket marked with a microphone symbol next to the headphone output socket? Or is that just a little joke Apple has played on everyone. Let us think it will work, but noooooo. :p
     
  4. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #4
    Not sure. I don't know what yours looks like, but mine is definitely not a microphone symbol. Mine is a circle with two triangles pointing toward the center of the circle.
     
  5. Slrman thread starter macrumors member

    Slrman

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Location:
    João Pessoa, Brazil
    #5
    :eek: After I stood on my head to really look at it, I see you are right. Even worse, the microphone symbol was on the plug leading from my headphones, not on the iMac. Me bad, baaadddd, boy. :eek:
     

Share This Page