iPhone Can't use side buttons to take pictures

Discussion in 'iOS 7' started by iMas70, Jun 17, 2013.

  1. iMas70 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 4, 2012
    Location:
    MA
    #1
    I used to like being able to use the buttons on the side to take a picture. Can no longer do that. Have to use the button on the screen. Unless I am missing something.
     
  2. CanadaEh macrumors regular

    Joined:
    Oct 17, 2011
    Location:
    Toronto
    #2
    It's a beta, not everything will fully function.
     
  3. Spink10 macrumors 601

    Spink10

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Location:
    Oklahoma
    #3
    Im sure that feature will still exist - helps cut down blur by being able to stabilize with 2 hands.
     
  4. iMas70 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 4, 2012
    Location:
    MA
    #4
    I figured that but didn't know if I was missing something. Much easier to take pics using those!
     
  5. jaycarroll macrumors regular

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Denville, NJ
  6. cobbyco macrumors 6502a

    cobbyco

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Location:
    UK
  7. KeanosMagicHat macrumors 65816

    Joined:
    May 18, 2012
  8. iMas70 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 4, 2012
    Location:
    MA
  9. jjlannoo Suspended

    Joined:
    Oct 8, 2011
    #9
    Side button works fine for me on my 5 to take pictures
     
  10. iMas70 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 4, 2012
    Location:
    MA
    #10
    I tried again today. Nothing. If I remember correctly, there is no settling adjustment to activate that feature. I've been used to using the buttons to take pics for awhile so I still try to do it now and have to quickly jump down to the button on the screen.
     
  11. zerostar macrumors regular

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Location:
    South Florida
    #11
    I just tested and works fine, 7b1 with iPhone 5 GSM
     
  12. Northernist macrumors member

    Joined:
    Jun 17, 2013
    #12
    Works fine for me as well. Perhaps try a reinstall?
     
  13. iMas70 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 4, 2012
    Location:
    MA
    #13
    I might try that. Just tried all of the picture and video options along with each button and both buttons together. Nothing.
     

Share This Page