Capturing Canon's 24F

Discussion in 'Digital Video' started by swwack91, Aug 5, 2008.

  1. swwack91 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Location:
    New Jersey
    #1
    Can I capture Canon's 24F from an XH-A1 using FCE 3.5?

    I was led to believe that I could because the 24F mode is still actually recording 60i... just simulating a 24p look by repeating frames.

    Yes? No?

    If not, will FCP capture it?
     
  2. P-Worm macrumors 68020

    P-Worm

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #2
    Final cut pro will for sure, but I don't know about Express. Does Express have an easy setup? If it does, you can choose HDV1080p24 to use 24F.

    P-Worm
     
  3. swwack91 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Location:
    New Jersey
    #3
    Under FCE's Easy Setup, it has 720p30 and 1080i60 & 50...

    Are there any 3rd party apps designed only for capturing that would possibly have more flexibility?
     
  4. swwack91 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Location:
    New Jersey
    #4
    if i just capture it 60i... will it capture with the pulldown?

    so i can edit it 60i... but just have repeated frames?

    obviously i can't do anything for the whole progressive issue if that's the case, but at least i can get it down to 24fps...


    i'll just have to start experimenting... that's the only real answer here.
     
  5. Rizvi1 macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 29, 2006
    Location:
    Laurel, MD (Baltimore, MD / Washington, DC area)
    #5
    Hey swwack91, how'd your experimentation go? I have FCE 3.5 HD also and just got a Canon XH-A1 a couple weeks ago. I'd like to record and work with 24f too, but if that means I can't use FCE, then i'll stick with recording 60i.

    I think I'd like to still worth with 60i just for the sake of going the easier route. I'm pretty new to all this. I don't even really know what pull down is.
     

Share This Page