capturing problem on FCE

Discussion in 'Digital Video' started by aimonax, Apr 18, 2007.

  1. aimonax macrumors newbie

    Joined:
    Apr 18, 2007
    #1
    Hi,

    I have 2 major problems:(

    I'm having trouble capturing footage onto Final Cut Express. Whenever it starts to capture it says 'allocating disk space', thre is no visual and its taking a really long time to do this.

    I am using a dvcam walkman for playback. Plus I am using a new drive 'seagate'. So I really don't understand this.

    The other problem is that I'm getting dropped frames while capturing. What if I turn the dropped frames off. will i be able to see them and edit them out while editing on the timeline??

    Any help will be appreciated. By the way I am working on the MAC.

    Thanks
    Aimon
     
  2. bimmzy macrumors regular

    bimmzy

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Location:
    London
    #2
    Are you capturing to your boot drive (Mac HD) or on a separate drive??

    What Mac are you using to do this job on anyway?
     
  3. bimmzy macrumors regular

    bimmzy

    Joined:
    Dec 29, 2006
    Location:
    London
    #3
    sorry. Is the drive firewire/usb and have you set that drive as a scratch drive in your capture settings?
     
  4. aimonax thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 18, 2007
    #4
    FCE capturing reply

    I am using Mac G5 and a seperate 'Seagate' drive. It has started capturing now however since the capturing time has been set to 30 minutes, once i start recapturing it does the 'allocating' thing again and it is wasting a lot of time.

    Aimon






     
  5. aimonax thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 18, 2007
    #5
    Capture drive

    Yes the drive is set as capture drive, in fact I have put all folders in it.

    Thanks
    Aimon

     

Share This Page