Carefull! 10.11.6 kills my USB 3.0.

Discussion in 'Mac Pro' started by carpsafari, Jul 31, 2016.

  1. carpsafari Suspended

    carpsafari

    Joined:
    Sep 13, 2015
    Location:
    the Netherlands
    #1
    Just discovered the reason my USB 3.0 stopped working, is the 10.11.6 update!

    I had it installed in PCI slot 2, to get the max out of 2x SM951...so initially I thought the usb 3.0 didn't work, had something to do with the 16 lane.

    I have another 6 core, so I tried the usb 3.0 in that one (still 10.11.5), and no problem.

    So installed the usb 3.0 in pci slot 4, on the 10.11.6 MP...and no go!
     
  2. h9826790 macrumors 604

    h9826790

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Location:
    Hong Kong
    #2
    Which card?

    10.11.6 didn't kill USB 3.0, at most, it kill some card with specific controller.

    So, I think it's better to know which card. So that we can confirm what's happening. Or know who should not upgrade (if he get the same card).
     
  3. carpsafari thread starter Suspended

    carpsafari

    Joined:
    Sep 13, 2015
    Location:
    the Netherlands
    #3
  4. h9826790 macrumors 604

    h9826790

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Location:
    Hong Kong
    #4
    That's strange, from the screen capture in your link. It looks like this card use the FL1100 controller, same as my KT-4004.

    My card works fine with all the 10.11.6 official release and betas.

    Anyway, your card isn't a x16 card, it should not gives you any advantage by installing it in slot 2.
     
  5. carpsafari thread starter Suspended

    carpsafari

    Joined:
    Sep 13, 2015
    Location:
    the Netherlands
    #5
    I did not state that!

    I want to use 2x SM951 with full speed, in slot 2 would be slower!
     
  6. bax2003 macrumors 6502a

    bax2003

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Location:
    Belgrade, Serbia

Share This Page