Carrying over data plan from iPad 2 to iPad 3

Discussion in 'iPad' started by Joey225, Mar 10, 2012.

  1. Joey225 macrumors member

    Joined:
    Mar 13, 2011
    Location:
    New Jersey
    #1
    So I have an AT&T data plan on my iPad 2. It was just auto-renewed yesterday.

    When I get the new iPad can I just log in to my account on there and my data would be routed there? Or do I have to switch the SIM cards? If I do switch the SIM cards that wouldn't effect the 4G service, correct?

    Thanks!
     
  2. miles01110 macrumors Core

    miles01110

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Location:
    The Ivory Tower (I'm not coming down)
    #2
    Why don't you call AT&T and ask? After all, they're the ones who can tell you for sure.
     
  3. deeddawg macrumors 604

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Location:
    US
    #3
    To be fair, I wouldn't put a lot of reliance on what a first level customer service rep is going to say on the question either...

    @Joey225: you do realize you've asked a question on how something will work on a device nobody here has in their possession, right? It *ought* to work to just move the SIM, but until someone has an ipad 3rd gen in hand and tries moving the SIM, there's no way to know for sure.

    Once the 16th comes along, I bet there will be plenty of people who effect a SIM move and report on whether it affects the 4G service. Then we'll know the effect of doing so. :D
     
  4. boy-better-know macrumors 65816

    boy-better-know

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Location:
    England
    #4
    I believe that you just switch your sim card, that is what I am doing.
     
  5. sandman42 macrumors 6502a

    sandman42

    Joined:
    Oct 23, 2003
    Location:
    Seattle
    #5
    This may be old, but at least it comes from AT&T: http://www.att.com/esupport/article...er+iPad+for+prepaid+account?#fbid=lp4n2r-N0Wv

    ----------

    You left one of the lesser usages out, but that may have been an intentional affect.
     
  6. Joey225 thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 13, 2011
    Location:
    New Jersey
    #6

    Thank you for the link. I made the assumption that some people would have gone through this change from the original iPad to the iPad 2 and would know if switching the SIM was all that was needed for transferring your account. Thanks!
     
  7. sandman42 macrumors 6502a

    sandman42

    Joined:
    Oct 23, 2003
    Location:
    Seattle
    #7
    But remember that's an old link, for upgrading original iPads to iPad 2's, and at that time there wasn't a new cellular service offered, and no new pricing plans. It may change this time. Of course there are jillions of people affected by these changes this time (every AT&T upgrader), so hopefully AT&T will publish something definitive. With any luck it'll be as simple as a SIM swap. I'd sure like to keep my grandfathered unlimited plan!
     
  8. Dkorda macrumors 6502

    Joined:
    Mar 7, 2012
    #8
    It's going to be fine. Your plan will transfer.. Relax people w/ unlimited plans.
     
  9. Rogue. macrumors regular

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Location:
    Telford. UK.
    #10
    Not sure how it works in the States, but in the UK you just take out your sim and put it in your new device.
     
  10. reclusive46 macrumors 65816

    reclusive46

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Location:
    Canada
    #11
    Bear in mind I think you need a new sim provisioned with LTE. Just like you did when 3G came out.
     
  11. w00tini macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 28, 2008
    #12
    www.att.com/ipadlanding

    simply put your new device ID on your account. it carries over your data plan (including grandfathered in unlimited plans), and disables the old iPad for cell service.
     
  12. AppleFan360 macrumors 68020

    Joined:
    Jan 26, 2008
    #13
    But do you still change the sim card?
     
  13. Pipper99 macrumors 68000

    Pipper99

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Location:
    Fort Worth, TX
    #14
    I didn't change the sim card last year when I went from iPad to iPad 2: I just used the link mentioned earlier, and my unlimited data plan transfered.
     
  14. ZBoater macrumors G3

    ZBoater

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Location:
    Sunny Florida
    #15
    I don't think a SIM swap would work. Not to go from 3G to LTE. I could be wrong...
     
  15. AppleFan360 macrumors 68020

    Joined:
    Jan 26, 2008
    #16
    I could have sworn when I went from the iPad 1 to iPad 2 last year I didn't have to do any SIM swap. I simply logged in to my AT&T account on the iPad 2 and the option for unlimited was already there.
     
  16. w00tini macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 28, 2008
    #17
    nope... your plan is the unlimited component, the hardware is not.
     
  17. Kauai macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 13, 2010
    #18
    Question for everyone regarding this.

    Is there any way to still have service on the old device, even if it's a tiered / normal plan?
     
  18. tekchic macrumors 65816

    tekchic

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Location:
    Phoenix, AZ
    #19
    Last year I did the "SIM swap" from iPad 1 to iPad 2 and sold my original iPad 1 with the new (iPad 2) SIM in it since I didn't need it.

    From reading this thread though, it looks like I might want to keep the iPad 3 sim and not do the SIM swap like I did last year: http://forums.att.com/t5/Apple-iPad...om-iPad-to-iPad3-new-iPad/td-p/3075727/page/2

    I'm going to try this tomorrow when my iPad 3 comes in (no SIM swap, just log into my account on the iPad 3), and then see what happens to the SIM in the iPad 2 (hoping it'll just deactivate so the person I sell it to can just set up a new account with it).
     
  19. sealos macrumors regular

    Joined:
    May 12, 2008
    #20
    Link totally worked. I did not have to swap SIMs. Just logged into my account within Settings / Cellular Data and it transfered over. Now my iPad 2 shows "No Service".
     
  20. doofoo macrumors member

    Joined:
    Sep 13, 2006
    #21
    How long did yours take to switch over? I just did the update from iPad 1 to my new iPad.. Unlimited LTE FTW! :)

    Waiting for my old iPad to deactivate and the new to activate, not sure how long it takes though.
     
  21. rkuo macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 25, 2010
    #22
    Mine has been waiting for about 2 hours.

    Transferred unlimited ipad 2 plan to ipad 3 lte via the ipadlanding page. ipad 2 died quickly, ipad 3 is on the network but says I have no data in my plan...
     
  22. doofoo macrumors member

    Joined:
    Sep 13, 2006
    #23
    I shut my new iPad down and rebooted it, once it restarted it was online no issues.
     
  23. OverSpun macrumors 6502a

    OverSpun

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Location:
    California
    #24
    I suppose my questions is a bit apropos to the thread's subject...

    Did anyone else transfer their iPad 2's data plan (The 2gb $25 plan) to the iPad 3rd Gen?

    Unless did that whole $25 2Gb plan disappear? I used it a few times last year since I rarely ever passed 1.5gb on the plan, but the new "3G $30" plan is overkill for me.

    I sold my iPad 2 and I'd assume that the sim was deactivated since then.

    Thoughts?
     

Share This Page