change Disk name?

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by BollywooD, Oct 27, 2014.

  1. BollywooD macrumors 6502

    BollywooD

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    Surfers Paradise
    #1
    How can I change the Disk name?
    Im not sure how this happened, and it annoys me....
    It annoys me everytime i open disk utility
    I would like to change the "Mavericks" disk name

    I know how to change the "Yosemite" status disk name, but I want to change the Internal disk name

    any help would be much appreciated
     

    Attached Files:

    • name.jpg
      name.jpg
      File size:
      27.9 KB
      Views:
      236
  2. satcomer macrumors 603

    satcomer

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Location:
    The Finger Lakes Region
    #2
    Use the Finder' View section and show your disks on the Desktop. Then long click on the name below the hard drive icon and a change box will appear.
     
  3. BollywooD thread starter macrumors 6502

    BollywooD

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    Surfers Paradise
    #3
    the name i want to change is not the displayed disk name. but the actual disk name. sorry this probably isn't very clear.

    I must have changed it somehow when I was testing Yosemite under Mavericks on a separate partition.
     
  4. BollywooD thread starter macrumors 6502

    BollywooD

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    Surfers Paradise
    #4
  5. Sowelu macrumors regular

    Sowelu

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Location:
    New York City
    #5
    I've got the same issue. Disk Utility shows 'Yosemite' for both the LVG and the main drive/partition and I would like to change my SSD's LVG name back to the original name (which was something like 'Samsung 850 Pro SSD'). So, here's a stupid question... If the current LVG name is 'Yosemite' and I want to change it to 'Samsung 850 Pro SSD', would I past in the following command line as is?

    diskutil cs rename "Yosemite" Samsung 850 Pro SSD


    Thanks!
     
  6. tumas macrumors member

    Joined:
    Oct 21, 2014
    #6
    Yes, but i would put it like
    diskutil cs rename "Yosemite" "Samsung 850 Pro SSD"
    just to be safe with the spaces.

    I issued the very same command just a few days ago.
     
  7. Sowelu macrumors regular

    Sowelu

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Location:
    New York City
    #7
    This worked! Thank you! :D
     

Share This Page