Change My Name

Discussion in 'Mac OS X Server, Xserve, and Networking' started by peejer, Feb 24, 2009.

  1. peejer macrumors member

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Location:
    TN
    #1
    Ok not my name my computer's name.

    Here's what I did. I made a hackintosh. I used my bought retail copy of leopard and used disk utility to restore my cloned HD from my Macbook Pro. So my desktop is running great however I would like to enable screen share between the MBP and the desktop. But the computers have the same name.

    How can I get the network to differentiate the two?
     
  2. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #2
    Am I missing something obvious? The system name can be defined under the Network pane of Sys Prefs....
     
  3. peejer thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Location:
    TN
    #3
    I don't think you are missing anything mkrish! That is my question as well.

    I was trying to enable screen share and last night it wouldn't work. But I think the mere act of posting this question worked magic!

    I changed my desktop's name after the clone last night. Tried screen share and nothing.

    Posted here and it worked at least from my laptop to the desktop. However when I try to screen share from my desktop to the laptop the option to screen share is not available.

    I can't explain it! Maybe Arn has special powers?
     
  4. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #4
    That's suggestive of firewall settings? See this:

    http://www.macfixit.com/article.php?story=20071102122311545

    And search within the text for firewall for some suggestions....
     
  5. peejer thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Location:
    TN
    #5
    Thanks for the quick tip! I'm looking into that link now and will let you know what happens.

    Again thanks!
     
  6. peejer thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Location:
    TN
    #6
    Now I can't share between either computers! ARGHHHHH! I've got to go eat. I'll figure this out later.... he says hopefully :)
     
  7. peejer thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Location:
    TN
    #7
    When I click on my desktop icon and pull up the finder window and then select my laptop's name, I choose get info and it tells me that my Laptop is a PC Server. Does this sound right?
     

Share This Page