Changing folder icon

Discussion in 'Mac OS X Lion (10.7)' started by 3bs, Jan 10, 2012.

  1. 3bs macrumors 603

    3bs

    Joined:
    May 20, 2011
    Location:
    Dublin, Ireland
    #1
    Can someone please give me instructions on how to change the dropbox desktop folder icon. I've used candybar to change other icons but the dropbox folder isn't included there so I don't know how to change it. Thanks in advance
     
  2. 3bs thread starter macrumors 603

    3bs

    Joined:
    May 20, 2011
    Location:
    Dublin, Ireland
  3. 3bs thread starter macrumors 603

    3bs

    Joined:
    May 20, 2011
    Location:
    Dublin, Ireland
    #4
  4. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #5
    I forgot that Dropbox changes the folder icon, based on the status. To change those, you'll have to modify the Dropbox.app.

    First, make a copy of the Dropbox.app, in case you damage something.
    Then go to /Applications/Dropbox.app, right-click and "Show Package Contents"
    Then go to /Contents/Resources, where you'll see the various icons.
    Replace those with your choices and save the .app.
     
  5. 3bs, Jan 10, 2012
    Last edited: Jan 10, 2012

    3bs thread starter macrumors 603

    3bs

    Joined:
    May 20, 2011
    Location:
    Dublin, Ireland
    #6
    I only want to change the dropbox folder icon, pictures folder icon inside that and the public folder inside that. How do I do that? There are .icns files inside for "DropboxFolderIcon_leopard" "DropboxFolderIcon" "public_leopard" "photos_leopard" but I'm not sure how to add the icon I want.
     
  6. bdodds1985 macrumors 6502a

    bdodds1985

    Joined:
    Jul 18, 2011
    Location:
    Tartarus
    #7
    sorry you had to start a new thread 3bs, i had no idea it was that simple for dropbox, but i have done this before i started using candybar.
     
  7. 3bs thread starter macrumors 603

    3bs

    Joined:
    May 20, 2011
    Location:
    Dublin, Ireland
    #8
    Unfortunately it's not that simple beause it keeps changing if I do it that way.
     

Share This Page