Charger plugged in but not charging

Discussion in 'MacBook Pro' started by idan41096, Jul 14, 2012.

  1. idan41096 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 14, 2012
    #1
    I've seen many threads like this but i can't find a solution so please help me.
    my charger was working fine but i disconnected my mbp (mid 2010) to take it somewhere, when i came back it wasn't charging i tried resetting the SMC but nothing is working here are my battery stats:

    Battery Information:

    Model Information:
    Serial Number: W003955JKD3LA
    Manufacturer: SMP
    Device Name: bq20z451
    Pack Lot Code: 0
    PCB Lot Code: 0
    Firmware Version: 201
    Hardware Revision: 000a
    Cell Revision: 165
    Charge Information:
    Charge Remaining (mAh): 779
    Fully Charged: No
    Charging: No
    Full Charge Capacity (mAh): 4559
    Health Information:
    Cycle Count: 452
    Condition: Normal
    Battery Installed: Yes
    Amperage (mA): 0
    Voltage (mV): 11258

    System Power Settings:

    AC Power:
    System Sleep Timer (Minutes): 0
    Disk Sleep Timer (Minutes): 10
    Display Sleep Timer (Minutes): 5
    Wake on AC Change: No
    Wake on Clamshell Open: Yes
    Wake on LAN: Yes
    Current Power Source: Yes
    Display Sleep Uses Dim: Yes
    PrioritizeNetworkReachabilityOverSleep: 0
    Battery Power:
    System Sleep Timer (Minutes): 0
    Disk Sleep Timer (Minutes): 10
    Display Sleep Timer (Minutes): 4
    Wake on AC Change: No
    Wake on Clamshell Open: Yes
    Display Sleep Uses Dim: Yes
    Reduce Brightness: Yes

    Hardware Configuration:

    UPS Installed: No

    AC Charger Information:

    Connected: Yes
    ID: 0x0000
    Revision: 0x0000
    Family: 0x0000
    Serial Number: 0x00000000
    Charging: No
     
  2. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #2
    See the link for troubleshooting MagSafe adapters at the bottom of the CHARGING section of the following link. This should answer most, if not all, of your battery/charging questions:
     
  3. idan41096 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 14, 2012
  4. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #4
    The battery appears to be fine, so if you've determined that the adapter is not the problem, it could be an issue with your logic board. Take it to Apple and they can diagnose the problem for you.
     
  5. idan41096 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 14, 2012
    #5
    easier said than done theres no apple store where i live. i have 2 chargers the one with problems is an original 85w but i have one that isn't original and that one works so is it stil my logic board?
     
  6. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #6
    If one charger works but another doesn't, it sounds like the problem lies with the charger. Such problems are more frequently caused by the charger or battery, and less frequently caused by logic board issues.
     
  7. Flunkyturtle macrumors 6502

    Joined:
    Dec 20, 2011
    #7
    could be a relatively straight forward fix, the little magsafe connector that connects your motherboard could be knackered. or its your logic board.
     
  8. idan41096 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 14, 2012
    #8
    thanks for helping it seems its the charger because it doesnt work on another computer so im gonna see if i still have warranty :) thanks again
     

Share This Page