Choose Carrier now in Settings?

Discussion in 'iOS 5 and earlier' started by sharpycl, Jun 7, 2012.

  1. sharpycl macrumors 6502

    sharpycl

    Joined:
    May 25, 2009
    Location:
    Gaithersburg, MD
    #1
    I'm on AT&T. In settings there either is now or always has been an option to choose Carrier? Maybe I'm tired this morning and never noticed this before?

    [​IMG]
    [​IMG]

    Has this setting always been there?
     
  2. thomasfrdavis macrumors member

    Joined:
    Oct 9, 2011
  3. sharpycl thread starter macrumors 6502

    sharpycl

    Joined:
    May 25, 2009
    Location:
    Gaithersburg, MD
    #3
    Oh ok. I must have never paid attention to it in the 2 years I've had this phone :p
     
  4. Vook macrumors member

    Vook

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Location:
    Merica
    #4
    Mine doesnt show that (AT&T iPhone 4). Interesting.
     
  5. NewAnger macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Location:
    Denver Colorado
    #5
    Mine doesn't show it either.
     
  6. JediMeister macrumors 68040

    Joined:
    Oct 9, 2008
    #6
    According to this, that option is only available when "you’re outside of your carrier’s network and other local carrier networks are available."
     
  7. sharpycl thread starter macrumors 6502

    sharpycl

    Joined:
    May 25, 2009
    Location:
    Gaithersburg, MD
    #7
    Whew! I thought I was going crazy there for a second. I've tried turning it off and it doesn't do anything accept search for a network.

    ----------

    It's strange because I haven't traveled since February and that was only to another state but don't remember seeing this back then either. Other than to and from work (local) and shoping (local) I haven't traveled to far from home.

    Yes I'm a home body ;)
     
  8. RoboCop001 macrumors 65816

    Joined:
    Oct 4, 2005
    Location:
    Toronto, Canada
    #8
    This always shows for me. Usually it just says "Rogers" is selected, but sometimes I think it says "Fido" under the options as well, which is owned by Rogers.
     
  9. Julien macrumors G3

    Julien

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    Atlanta
    #9
    I don't have it but looking at the OP's pic I don't see a chose given. The pics just show AT&T. Does it display other carriers to choose from?
     
  10. NewAnger macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Location:
    Denver Colorado
    #10
    I remember once after jailbreaking and adding some mod in Cydia, I was given the carrier choice as the OP has.
     
  11. ValerieDurden macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Location:
    Philadelphia, PA, USA
  12. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #12
    I do have that option. Turning Automatic off lists both my current network (Telecom) and a competing one that I don't have a SIM for (Vodafone). I do not see the local CDMA network listed.
     
  13. profets macrumors 68040

    Joined:
    Mar 18, 2009
    #13
    Funny how it's hidden for some. I remember seeing that way back to the original iPhone days.
     
  14. PatrickW98 macrumors 6502

    PatrickW98

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Location:
    Subrubs of Chicago, IL
    #14
    This happened to me once. (AT&T iPhone 4S) I just turned on my phone and went to Settings during the few seconds my phone was at "Searching..." status.
     
  15. sharpycl thread starter macrumors 6502

    sharpycl

    Joined:
    May 25, 2009
    Location:
    Gaithersburg, MD
    #15
    Well everyone. Alas the option has disappeared from my phone. Thanks to all those whom replied.
     
  16. macbookflasher macrumors member

    macbookflasher

    Joined:
    Jun 6, 2012
    Location:
    New York
    #16
    Choose Carrier now in Settings?

    I don't know why it does not show in my AT&T :( whats can be problem anyone knows?
     
  17. Tea-Aholic macrumors 6502

    Joined:
    Dec 8, 2011
    Location:
    Melbourne, Australia
    #17
    I don't think people with locked AT&T iPhones see it. AT&T hide the Carrier menu since it's locked and you can't use any other SIM in the US. If you travel, the menu becomes active so you can choose your roaming carrier.

    Other countries see this because carrier's don't lock this menu outside the US (most).
     
  18. sharpycl thread starter macrumors 6502

    sharpycl

    Joined:
    May 25, 2009
    Location:
    Gaithersburg, MD
    #18
    My AT&T iPhone is carrier locked.
     

Share This Page