Cinema 30" displays + new trash can Mac Pro

Discussion in 'Mac Pro' started by sparkie7, Sep 25, 2014.

  1. sparkie7 macrumors 68000

    sparkie7

    Joined:
    Oct 17, 2008
    #1
    Can I hook up my 30" cinemas to one of the new black trash cans? suppose I need some sort of DVI to TB adapter?
     
  2. mBox macrumors 68020

    Joined:
    Jun 26, 2002
    #3
    Yep we use dual setups for each Mac Pro at work.

    Need the convertors as mikeboss stated
     
  3. NOTNlCE macrumors 6502a

    NOTNlCE

    Joined:
    Oct 11, 2013
    Location:
    DMV Area
    #4
  4. sparkie7 thread starter macrumors 68000

    sparkie7

    Joined:
    Oct 17, 2008
    #5
  5. mBox macrumors 68020

    Joined:
    Jun 26, 2002
    #7
    You have six ports, Im sure you can run six but dont quote me on that.
    I can test at work with three easily (we have five but two are attached to another room).

    The old mini display is the same shape as thunderbolt so yes it works on it.
    Just cant go backwards e.g. thunderbolt peripheral into mini display port.
     
  6. sparkie7 thread starter macrumors 68000

    sparkie7

    Joined:
    Oct 17, 2008
    #8
    So you run 3 30" cinema's on your nMP? -- just wasn't sure if the AMD card could handle the combined res of all three

    Ok, that makes sense. I thought the mini-display port was slightly diff to TB port. Thanks for clearing that up.
     
  7. mBox macrumors 68020

    Joined:
    Jun 26, 2002
    #9
    im pretty sure you can run more than 2 since they tout it can do 3 4K displays.

    Im using two Cinema 30s on a single bus now and so far so good :)
     
  8. sparkie7 thread starter macrumors 68000

    sparkie7

    Joined:
    Oct 17, 2008
    #10
    Do you mean on a single Thunderbolt port?
     
  9. mBox macrumors 68020

    Joined:
    Jun 26, 2002
    #11
    Sorry I meant to say two Thunderbolt ports that share the same bus.
    The six on the nMP are paired off.
    Bus 1 - Top Left and Mid Left
    Bus 2 - Top Right and Mid Right
    Bus 3 - Bottom Left and Right

    At the moment I have two Cinemas on Bus 1, Sonnet Echo Express with RED ROCKET on Bus 2 and both GRAID Studio 8TB and Black Magic UltraStudio 4K on Bus 3.
     
  10. sparkie7 thread starter macrumors 68000

    sparkie7

    Joined:
    Oct 17, 2008
    #12
    Ah ok. Thanks.

    Plugging 3x 30" cinemas will also take up 3x USB ports too :rolleyes:

    The GPU must be pretty powerful. I have to run 2x GPUs to run 3 cinemas on my cMP

    which nMP config do you have? looks like the higher end nMP has D500 AMD, apart from speed does it allow more displays to be hooked up?
     

Share This Page