cinema display has yellow lines and blue dots

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by mamiya, Oct 21, 2008.

  1. mamiya macrumors newbie

    Joined:
    Oct 21, 2008
    #1
    My cinema display suddenly started showing yellow lines all over and weird little blue dots. I dont think its the display because it shows up in screen grabs.

    I have a Radeon 9800 pro in a G5 tower. Its an old setup so Im afraid it may just be dying on me.

    Any ideas whats wrong?
     

    Attached Files:

  2. emt1 macrumors 65816

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Location:
    Wisconsin
    #2
    Looks like your graphics card is artifacting. Due to overheating/old age possibly...
     
  3. apfhex macrumors 68030

    apfhex

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Location:
    Northern California
    #3
    Right, sounds like the graphics card failing. :(
     
  4. mamiya thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 21, 2008
    #4
    Well a new graphics card would still be cheaper than a new display. Im going to try switching it out.

    thanks
     
  5. mamiya thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 21, 2008
    #5
    I found a Radeon 9600 and switched it out with that. And that fixed the problem.

    But when I took the malfunctioning Radeon 9800 out I found the fan on it was literally caked in place with dust. So now Im wondering if its possible to clean it out and put in back?
     
  6. MarkMS macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 30, 2006
    #6
    Yeah, that can done. Just get a can of air or something and blast it. Just make sure the fan is working properly before you do anything graphics intensive.
     
  7. highjumppudding macrumors 6502

    highjumppudding

    Joined:
    Mar 1, 2008

Share This Page