Civ 5 problem

Discussion in 'Mac and PC Games' started by ryzz090, Aug 2, 2011.

  1. ryzz090 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2011
    #1
    Hello i have windows 7 bootcamped on my 15' macbook pro and everytime i try to run the game, it is extremely slow and it eventually doesnt repsond and i have to shut it down. i have a intel core 2 duo running at 2.53 GHz and my memory is at 4gb and 1067mhz .

    so im kind of curious to wondering how its not running swiftly especially since i put 30 gb into windows partioned disk.

    any help or idea on what i can do to get it running more smoothly?
     
  2. miles01110 macrumors Core

    miles01110

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Location:
    The Ivory Tower (I'm not coming down)
    #2
    You probably don't have all the necessary drivers installed.
     
  3. ryzz090 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2011
    #3
    what drivers do i need then? sorry im a windows newb lol
     
  4. doh123 macrumors 65816

    Joined:
    Dec 28, 2009
    #4
    mainly go get the newest graphics drivers you can get, the ones that come from Apple aren't the best performance. I'm guessing that is probably an nvidia GPU in yours?... can get the best drivers straight from nvidia.com
     
  5. jzuena macrumors 6502a

    jzuena

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Location:
    Lexington, MA, USA
    #5
    Did you get Civ V through Steam? If so, you can download the Mac version and compare the speeds between the OSX and Windows versions. Maybe the OSX version will run better.
     
  6. ryzz090 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2011
    #6
    i have a Nvidia 9400m graphics card. which came with the mac
     
  7. ryzz090 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2011
    #7
    Yes i did and i play it on mac, but i wanted to play on windows so i can play online with my friends, and the mac version by far runs faster
     
  8. killerrobot macrumors 68020

    killerrobot

    Joined:
    Jun 7, 2007
    Location:
    127.0.0.1
    #8
    I'm running it on a new 2.2 i7 MBP. It really stresses the system even on the default settings (low for almost everything). Towards the end of the game, there are many stalls and hang-ups.
    I've heard a lot of complaints about it running awfully on Mac. So I think we're all SOL until there's an update for it.
     

Share This Page