Civ II Help

Discussion in 'Mac and PC Games' started by elor, Jun 27, 2007.

  1. elor macrumors newbie

    Joined:
    Jun 27, 2007
    #1
    hey guys, i need help installing Civ II (yes, i know its old) on my mac. When i go to the cd it won't let me open the installer which i assume is because of the difference in OS. is there a way to install it??? im not quite sure and would really appreciate if someone could help me. thanx
     
  2. hsotnicaM macrumors regular

    Joined:
    Jun 19, 2007
    #2
    I believe Civ II is OS 9, not OS X. Which machine are you trying to put it on. (BTW - Civ is my favorite game, so far) If you have a newer machine you will have to use Civ III or IV. Civ IV is totally different than any other - lots of details.
     
  3. elor thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 27, 2007
    #3
    i have the iMac. but i would think there is someway to install civ II and be able to play it. i hope.
     
  4. aidanpendragon macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 26, 2005
    #4
    When did you get the iMac? Recently/is it Intel? If it is, you can't run Civ II for the Mac. It only runs under "Classic" OS 9, which doesn't work on Intel iMacs.

    Do you have a copy of Windows? If you install with Apple's Boot Camp (free download), you could buy a Windows copy of Civ II and run it there.

    If not, as hsotnicaM suggests, Civ III is fairly like Civ II.
     
  5. cazlar macrumors 6502

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Location:
    Sydney, Australia
    #5
    Some Civ II fanatics would probably get hostile and start claiming that II is far superior to III. Me, I like them all!

    As for getting it to run, isn't there a few Classic/PPC emulators (Sheepsaver and basilisk IIRC)? I've not tried them, but they might be capable of running CivII.
     
  6. Queso macrumors G4

    Joined:
    Mar 4, 2006
    #6
    Not too sure about the speed you'll get off it, but Civ II will work quite happily under both Sheepshaver and Basilisk. For Basilisk, I used to play it on my Performa 630 so it will work under Mac OS 7.5.3 which is a free download off Apple's website. For Sheepshaver you'll need OS8.5 or higher.
     
  7. mrkramer macrumors 603

    mrkramer

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Location:
    Somewhere
    #7
    I'm not sure from your post if you have the intel iMac or not also is the version of Civ 2 a mac or PC version, if it is the mac version then you will need an emulator if you are on intel or a PowerPC Mac with OS 9 or Classic on it. if you have a PC version of it then if you have an intel Mac you can install windows on it to play it your other option if it is a PC version and you have a PowerPC Mac is to get a copy of an old version of windows and install it in an emulator., I think that it ran on windows 3.1 so that would probably run the fastest in an emulator and you can get it going in DOSBOX.
     
  8. aidanpendragon macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 26, 2005
    #8
    I hesitated to suggest Sheepshaver, as setup & operations aren't for the faint of heart (in my experience).
     
  9. Enderommel macrumors newbie

    Joined:
    Jul 10, 2009
    #9
    Any luck with Civ2 on OSX imac?

    I am wanting to play Civ2 on my new imac (intel processor OS 10.5.7) And was wondering if you found a way to install and play it on your imac?
     
  10. savvos macrumors regular

    Joined:
    Sep 8, 2007
    #10

Share This Page