Clean Install HS 10.13.1

Discussion in 'macOS High Sierra (10.13)' started by Marcopolo53, Nov 3, 2017.

  1. Marcopolo53 macrumors regular

    Joined:
    Oct 21, 2016
    Location:
    Toronto
    #1
    Have done an Erase and Clean install HS 10.13.1 via Cmd + R. Installation went fine then found in Activity Monitor "bird" process using over 100% of CPU. Traced back to iclouddoc Dameon. Force shut down iMac Late 2012 via Power button. Rest SMC. Start up normal except, get system sound, apple logo, loading bar that progress to about 3/4 loaded, pause for maybe 1 sec, black screen, then normal loading progress to eventually Login screen.
    Have checked system logs no crashes. Look in File System repair log and find the following

    fsck_hfs started at Fri Nov 3 07:01:43 2017

    ** /dev/rdisk0s2 (NO WRITE)

    ** Root file system

    Executing fsck_hfs (version hfs-407.1.3).

    fsck_hfs completed at Fri Nov 3 07:01:43 2017

    /dev/rdisk0s2: fsck_hfs started at Fri Nov 3 07:02:11 2017

    /dev/rdisk0s2: /dev/rdisk0s2: ERROR: volume / is mounted with write access. Re-run with (-l) to freeze volume.

    /dev/rdisk0s2: fsck_hfs completed at Fri Nov 3 07:02:11 2017

    /dev/rdisk0s3: fsck_hfs started at Fri Nov 3 07:02:11 2017

    /dev/rdisk0s3: /dev/rdisk0s3: ** /dev/rdisk0s3 (NO WRITE)

    /dev/rdisk0s3: Executing fsck_hfs (version hfs-407.1.3).

    QUICKCHECK ONLY; FILESYSTEM CLEAN

    /dev/rdisk0s3: fsck_hfs completed at Fri Nov 3 07:02:11 2017

    Does anybody have ideas as to what is needed to be done if anything.
    Thanks in advance
     
  2. chrfr macrumors 604

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #2
    Just give the computer some time to "settle" after you've done a clean installation. If you've enabled iCloud, there's going to be some CPU usage for a while after you get the computer set up while all of your data gets synchronized.
     
  3. Marcopolo53 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Oct 21, 2016
    Location:
    Toronto
    #3
    Thanks for the advise. I may have misled what the concern is. It is the winking out at cold boot. That is normal boot to 3/4 loading, black screen about 1 sec, resume normal boot and login screen
     
  4. chrfr macrumors 604

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #4
    That's not unusual.
     

Share This Page

3 November 3, 2017