Clean Install Issues

Discussion in 'macOS' started by Futhark, Nov 30, 2011.

  1. Futhark macrumors 65816

    Futhark

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Location:
    Northern Ireland
    #1
    I've just made a bootable USB version of OS X Lion and went to do a clean install to leave my iMac like a brand new machine with nothing else on it.

    I powered off my iMac and plugged in my USB Pen Drive and started the iMac while holding down the ALT key which brought me up the menu where I booted from my Pen Drive.

    I selected Clean Install from the menu that appeared and after quite some time OS X Lion installed but with all my User Accounts and Data still there ?

    What have I done wrong? Would it be ok just to create a new User Account and delete the old ones or is it best to reinstall again?
     
  2. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #2
    The following steps should also apply for Mac OS X 10.7 Lion:

     
  3. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #3
    The way you get to Disk Utility is a little different in the Lion installer. Besides that, it's all the same.
     
  4. Futhark thread starter macrumors 65816

    Futhark

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Location:
    Northern Ireland
    #4
    Many thanks for the prompt reply !!! I see where I've gone wrong, I didn't use Disk Utility to Erase the Drive first.

    Many Thanks for your help.
     
  5. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #5
    Is there no Utilities section in the Menu Bar anymore?
    How do you get to Disk Utility in the Lion installer then?
     
  6. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #6
    There's an extra step now, you must select Utilities from the recovery screen first. Then it'll let you select Disk Utility from the Utilities menu as normal.
     
  7. Futhark thread starter macrumors 65816

    Futhark

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Location:
    Northern Ireland
    #7
    My install worked a treat this time and actually installed so much faster this time compared to the last time.
     

Share This Page