clients iPad 3 Crashes on new site - please help me test

Discussion in 'iPad' started by smartwill, Aug 14, 2012.

  1. smartwill, Aug 14, 2012
    Last edited: Oct 29, 2012

    smartwill macrumors newbie

    Joined:
    Aug 14, 2012
    #1
    Hi All,
    I'm not sure if i'm allowed to do this but i'm out of options. A new site for a client is crashing on ipad 3 and apparently not loading on window xp, firefox?

    Please help me test this site!

    I've tested on an ipad 2 and it works, safari, chrome, firefox (mac & pc) and also works.

    Pls when listing works - please name device, browser and ios/operating system.

    Let me know if it works for you?

    If i'm not allowed to do this pls accept my apologies.

    Thanks in advance!
     
  2. GoCubsGo macrumors Nehalem

    GoCubsGo

    Joined:
    Feb 19, 2005
    #2
    Crashes on mine.

    Some info:
    iPad 3 v5.1.1
    Safari
    Rebooted iPad prior to testing your site.

    First time it crashed. I reloaded it and it loads up nicely. Clicked around to the portfolio link and it crashed again.

    Tried on Chrome version 19.0.1084.60
    Put in URL, crashed. Tried again, it crashed.

    Nothing running in the background either to ensure all resources were available. Sorry that I cannot tell you why it happens but if it's not happening on your iPad 2 then I am baffled.
     
  3. steve-p, Aug 14, 2012
    Last edited: Aug 14, 2012

    steve-p macrumors 68000

    steve-p

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Location:
    Newbury, UK
    #3
    Tried it on iPad 3, Safari crashes.

    Works OK on Safari 5.1.7 on Windows. Although the transitions are slow and a bit juddery.

    Works fine on Firefox 14.0.1 on Windows, and the transitions are smooth.
     
  4. BFizzzle macrumors 68020

    BFizzzle

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    Austin TX
    #4
    is the the menu wrapper clearfix??


    it caused me some trouble on the ipads safari in the past..
    if thats not it, check the hypercache plugin?
     
  5. smartwill, Aug 14, 2012
    Last edited: Aug 14, 2012

    smartwill thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 14, 2012
    #5
    Thanks the menu was clearfix - could peops please test on ipad 3? I don't have and it works fine on ipad 2!

    Could someone please test the site with ipad 3 as i don't own one and the site works fine on ipad2...?

    If it still crashes i'll remove hypercache..
     
  6. BFizzzle macrumors 68020

    BFizzzle

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    Austin TX
    #6
    yeah when i click anything on the menu bar on my ipad 3 it crashed my springboard.
    weird that it works on your ipad 2
     
  7. smartwill thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 14, 2012
    #7
    Site still crashes.. Removed hypercache.. Please could anyone test again?

    I'm wondering if this isn't a bug in Safari on Ipad 3.. due to resources?
     
  8. BFizzzle macrumors 68020

    BFizzzle

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    Austin TX
    #8
    damn its bothering me now and its not even my clients site :p
    im looking through the crash logs on my ipad now.. seeing if i can find anything useful as to it being the ipads resources or hardware
     
  9. smartwill thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 14, 2012
    #9
    Hhahaha - thanks! I assume it was still crashing since i've removed hypercache plugin?

    Really a massive concern.. and thanks for the efforts, hopefully it's resolvable..
     
  10. Fruit Cake macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 31, 2012
    #10
    Crashed iPad, works on N7, though it uses the 4 cores constantly.
     
  11. smartwill thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 14, 2012
    #11
    So the site is resource hungry then.. maybe if i reduce all the images filesize/size it'll be less hungry.. I remember reading somewhere about safari on the ipad/iphone having a limit..?

    Funny thing is it works perfectly on the iphone 4, iphone 4s, ipad 2.. and i've been told ipad 1..? Any guesses?
     
  12. BFizzzle macrumors 68020

    BFizzzle

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    Austin TX
    #12
    okay its not crashing my kernel anymore, it always crashes for me when i click a new page, starts to loads then crashes, the home page loads fine, i can click the home link over and over, it reloads, nothing happens.


    the other pages have a fixed footer?

    EDIT* now i dont see the fixed footer code.. wtf im loosing my mind?
     
  13. Fruit Cake macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 31, 2012
    #13
    I remember speaking to the guy who wrote the icabmobile app a while ago and he said something about the double pixeling used on the retina display apparently uses a tonne of memory to do what it's doing, perhaps the new iPad is running out of memory?

    I tried your site on my droid and when I closed the tab, it released 250meg of ram. iPads force close when a app runs out of memory..
     
  14. BFizzzle macrumors 68020

    BFizzzle

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    Austin TX
    #14
    yeahh maybe due to it scaling the retina resolution?
     
  15. jared_kipe macrumors 68030

    jared_kipe

    Joined:
    Dec 8, 2003
    Location:
    Seattle
    #15
    It will crash desktop Safari eventually. It is hard to tell what is going on without looking directly at the JS but clearly instead of loading up say 5 images and swapping between them, it just keeps loading them over and over consuming more ram and cpu time. In the 5-10 min I had the window open Safari kept 50-100% cpu utilized the whole time and went from ~700mb ram to over a gigabyte. (ivy bridge i7 with 8gb ram)

    Compared to all of the image rotators that I have used in the past, this is serious overkill.
     
  16. BFizzzle macrumors 68020

    BFizzzle

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    Austin TX
    #16
    ^^^

    op
    also run an audit. Its showing that their are about 500 unused css rules.

    ----------

    back to work, sorry i wasnt much help. Be sure to update us if you fix it i wont sleep tonight until i know what was causing this haha
     
  17. smartwill thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 14, 2012
    #17
    If running out of ram/memory was the problem surely then the site wouldn't work properly in the ipad1 and ipad 2? At this stage it is only crashing the ipad3 - and not over time but immediately when loading the galleries?
     
  18. maril1111 macrumors 68000

    maril1111

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Location:
    Denmark
    #18
    worked on my mbp on safari + chrome... but crashed on ipad (3)
     
  19. xAgustinx macrumors regular

    xAgustinx

    Joined:
    May 22, 2012
    #19
    It works in firefox pc, windows 7.

    Also in macbook pro, safari and firefox, osx

    It also works in iphone 4s
     
  20. smartwill, Aug 14, 2012
    Last edited: Oct 29, 2012

    smartwill thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 14, 2012
    #20
    Thanks all for testing i now need you to please test this:



    on an ipad 3 - i need you to go to portfolio >> Leisure

    Tell me if it crashes..

    I have reduced the number of images from the gallery to see if it's a resources problem..

    Wish i could test myself - thing it's time for an ipad 3..

    Please let me know.
     
  21. jared_kipe macrumors 68030

    jared_kipe

    Joined:
    Dec 8, 2003
    Location:
    Seattle
    #21
    Working is not the same thing as working right (or as intended). Your libraries are causing excessive CPU and RAM usage. Period.
     
  22. BFizzzle macrumors 68020

    BFizzzle

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    Austin TX
    #22
    crashed in chrome on my ipad3
    and still crashing safari when clicking portfolio
     
  23. smartwill, Aug 14, 2012
    Last edited: Oct 29, 2012

    smartwill thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 14, 2012
    #23
    Thanks for letting me know:

    Is it crashing when clicking "Portfolio" or when you click one of the galleries i.e. "Leisure"

    I've reduced the gallery to 4 images please try this direct link and let me know if it crashes.


    Thanks in advance
     
  24. BFizzzle macrumors 68020

    BFizzzle

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    Austin TX
    #24
    loads when i go directly through that link. if i click any others from the leisure i get crashes
     
  25. smartwill, Aug 14, 2012
    Last edited: Oct 29, 2012

    smartwill thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 14, 2012
    #25
    Could you test these then for me?
    Links no longer available

    It's just to see if it crashes on the original site and direct links - without clicking the navigation.. Sorry to bother but trouble shooting is ridiculous without the device.
     

Share This Page