cMP + GTX 770 = wrong resolution at boot

Discussion in 'Mac Pro' started by Simon R., May 12, 2015.

  1. Simon R., May 12, 2015
    Last edited: May 12, 2015

    Simon R. macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2006
    #1
    Hi.

    I recently bought a GTX 770 card for my Mac Pro (from MacVidCards) and it works like a charm - kinda. Often when my Mac boots, my main display (which is right now a 27" Eizo screen), will boot in "Optimized for SAMSUNG" resolution (I have a Samsung TV connected via HDMI, but it is often not on when I boot), and also it will boot in "mirroring" mode. I have to change it to "optimized for Eizo xxxx" and turn off mirroring, and all works well.

    Anyone who can think of a solution to this? It is of course workable but pretty annoying that I have to do these "tweaks" on almost every boot.

    EDIT: A little more info: Eizo is connected via Displayport, 2nd Dell monitor via DVI, Samsung TV via HDMI.
     
  2. Pieterr macrumors regular

    Joined:
    Mar 22, 2015
    Location:
    The Netherlands
    #2
    How is the Eizo display connected? Via DisplayPort?
     
  3. Pieterr macrumors regular

    Joined:
    Mar 22, 2015
    Location:
    The Netherlands
    #3
  4. ghislain macrumors member

    Joined:
    Apr 22, 2009
    #4
    I had a similar problem with my nmp connected both to an asus monitor and to a samsung TV. Disconnecting the monitor and reconnecting it while nmp and asus monitor were running solved the issue. You may also try to re-define your primary display in system preferences..
     
  5. Simon R. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2006
    #5
    Thanks, will try the last suggestion:)

    I am on Yosemite 10.10.3 and yes I have latest nVidia web-drivers.
     

Share This Page