CoD 4 is out! Your feedback is welcome!

Discussion in 'Mac and PC Games' started by 50548, Sep 27, 2008.

  1. 50548 Guest

    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Currently in Switzerland
    #1
    Please, I would love to hear from you about CoD4's performance on Macs, considering that the game has just been released for sale (including digital downloads).

    And NO, I am not talking about the PC version running on Macs...I wanted to know about the native Mac version and its performance. Thanks!
     
  2. nusynergy macrumors regular

    nusynergy

    Joined:
    Jul 3, 2008
    Location:
    Kent - UK
    #2
    i love cod4 and play it all the time on the 360.. I really interested in getting it on the mac as well. Where can i get the digital download copy from as i can only seem to find it to get delivered
     
  3. spyker3292 macrumors 65816

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Location:
    Michigan
    #3
    You can get it from Aspyr GameAgent....... but that is not a good idea. Crazy DRM. Just get it on Amazong :p.
     
  4. 50548 thread starter Guest

    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Currently in Switzerland
    #4
    As much as I don't like this DRM crap, it seems like it's only a problem if you don't back up the file after downloading it...after all, the code serves for 3 different authorized machines if you ever change them...
     
  5. Peace macrumors Core

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #5
    Has anyone downloaded the game? and if so what kind of download speed were you getting from aspyr?

    It's 6GB
     
  6. tritian macrumors member

    Joined:
    Jul 19, 2008
    #6
    I am reading elsewhere that the physical CDs are reporting issues. some people are getting authorization failed errors, and Aspyr has acknowledged errors on the CDs.
     
  7. jonnos macrumors regular

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Location:
    Sydney, Australia
    #7
    oo id like to know too.. also would anyone know if a PC version cdkey will work if i get my hands on a mac version? i own the pc version and moving to bootcamp to play games is starting to annoy me.
    i finally have starcraft on mac and now gw runs pretty good on vmware 2.0
     
  8. Padraic macrumors regular

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Location:
    Somewhere between here and there...
    #8
    I'd be surprised if the PC cd-key works on the mac version which is a port by Aspyr (as far as I know). I know the cd-keys for the sims games I bought for my daughter don't work with the mac version ported by Aspyr.
     
  9. dvenuso macrumors newbie

    Joined:
    Sep 27, 2008
    #9
    Blah

    I tried downloading through Game Agent (digital river), and the file downloaded at about 300-400 KB/s, but kept cutting out and resuming.

    Then it said it downloaded, but actually wasn't complete (only was a file size of 2.81 GB when it should have been 6.81 GB). Then, when I went to try downloading it again, it stopped quickly, and said I couldn't download it any more. I went to the site, tried over, and it said I had downloaded it too many times.

    I don't think I'm ever going to try and download something I pay 50+ dollars for. I'd feel more comfortable having a dvd in my possession. Now I have to wait for their customer service to respond. And then, if they don't quickly solve the problem, figure out how to get a refund and order through Amazon. What a waste of time this all has been (my only consolation that the product itself is a thing created to waste time, :p).
     
  10. Peace macrumors Core

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #10
    I'm currently at 4Gb out of 6.81GB and i'm getting the same speeds so it must be Aspyr's servers.
     
  11. evan g macrumors regular

    Joined:
    Feb 9, 2008
    #11
    We're probably best off just clicking the download button then leaving the computer overnight (or for the next day lol)
     
  12. CJM macrumors 65816

    CJM

    Joined:
    May 7, 2005
    Location:
    U.K.
  13. godspeed macrumors member

    Joined:
    Apr 8, 2006
    #13
    Downloading from Australia, 120k speed, this is going to be a long download. Curious to see how it performs on the 8800 Imac vs bootcamp. Also want to know if I can copy the user details across, anybody know? Getting to level 50 again with all my weapons took ages.....
     
  14. siorai macrumors 6502

    Joined:
    Sep 14, 2007
    #14
    - Downloaded yesterday. Took forever. Like 300k/sec forever. In fact at ~2.8GB it crapped out and canceled itself so I had to start it all over again. At least in Firefox, Aspyr's claims of just restarting the download where it stopped are bunk.

    -Performance is alright I guess. I run it at 1920x1200 and it runs pretty smooth. Then again I had to disable shadows, glow, AA, AF, and specular maps to get it to run smoothly at that resolution.

    -Would I buy another game from Aspyr's gameagent? Probably not. The download speed is ridiculous when you're downloading a file that big and games just aren't getting smaller.

    -I might have to borrow my friend's Windows copy and install it for a comparison. But at least for now I don't have to reboot just to play a game.
     
  15. Trip.Tucker Guest

    Joined:
    Mar 13, 2008
    #15
    You dual boot for better download speeds? That doesn't make any sense at all. :confused:
     
  16. siorai macrumors 6502

    Joined:
    Sep 14, 2007
    #16
    Actually yes. You can buy CoD4 on Steam. You'll almost definitely get better download speeds through Steam than through Aspyr.
     
  17. godspeed macrumors member

    Joined:
    Apr 8, 2006
    #17
    OK, different servers for Mac and PC, this sucks hard
    Can you copy over profiles from PC to Mac, the answer is no
    Is the performance as good, I'd say it's about 5fps behind (from feel)
    On the positive there's a new effect that distorts space when explosions go off
     
  18. Heliconsoul macrumors member

    Joined:
    Feb 11, 2008
    Location:
    Birmingham, UK
    #18
    That's a deal-breaker, how stupid is that! Sticking to bootcamp then.
     
  19. godspeed macrumors member

    Joined:
    Apr 8, 2006
    #19
    My bad........COD4 for Mac is currently running on older servers with version 1.5.549. So there is still hope that the Mac version will become as up to date as the Pc version with all subsequent releases happening simultaneously.
     
  20. MeValonicAcid macrumors member

    MeValonicAcid

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Location:
    Belgium
    #20
    I've tried to get it last night but, gamers from Europe are not allowed to DL it from the Aspyr GameAgent...
    So, are the in-game grfx as good as they are in the PC version (or shall I stick to the bootcamp/XP/CoD combo?)
    How 's the gameplay? No delays, hick-ups? Bugs?

    Regards,

    MVa
    :)apple: since June ;) )
     
  21. spencers macrumors 68020

    spencers

    Joined:
    Sep 20, 2004
    #21
    I'm interested to know how the mac version of this game compares to playing the PC version in boot camp. Performance-wise, say, on an alu iMac 20"
     
  22. MeValonicAcid macrumors member

    MeValonicAcid

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Location:
    Belgium
    #22
    Same for me...
    Shall I buy the 'combo' or just download the universal bin from Aspyr GameAgent for a good/excellent game experience?
    (I used to be a pc-gamer a few years ago and since my pc is replaced by an alu iMac 20"...:D)
     
  23. MeValonicAcid macrumors member

    MeValonicAcid

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Location:
    Belgium
    #23
    Does this mean that you cannot have an online play with pc-CoD4-friends????
     
  24. Chafka macrumors member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    #24
    FYI: the distortion effect can get really annoying and can rob some fps in multiplayer. If you want to shut it off open the console and type in:

    r_distortion 0.
     
  25. BigRig macrumors member

    BigRig

    Joined:
    Jun 29, 2008
    #25
    The server version is a bit older, and all it needs is an update, but there is still over 400 servers...and yea, you can play with pc'ers, just gotta manual join...
     

Share This Page