CoD4 lags after 1 min playing online, :(

Discussion in 'Mac and PC Games' started by Mba7eth, Mar 14, 2009.

  1. Mba7eth macrumors newbie

    Joined:
    Mar 14, 2009
    #1
    Hi guys .... this is my first time installing CoD4 ... Everything went fine during installation.

    When ever I play online ( although i have a low ping below 200) the game start to freeze and lag after 1 min. When i play with my friends on LAN it runs smoothly without any problem.

    PLEASE guys help ..... I missing the online :(

    thanks in advance.
     
  2. Mba7eth thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 14, 2009
    #2
    Btw, I'm running Call of duty 4 on the new Macbook.

    2.4 core 2 duo, 4gb ram, gforce 9400M
     
  3. Dagless macrumors Core

    Dagless

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    Fighting to stay in the EU
    #3
    I was going to suggest it might be overheating but that doesn't seem to be the problem if LAN games are okay (when I overclock my iMac for games the wifi signal starts to fade after a few mins).

    I don't know how CoD4 works, but could it or even your OS be downloading updates? Are any other games laggy?
     
  4. Hmac macrumors 68020

    Joined:
    May 30, 2007
    Location:
    Midwest USA
    #4
    What is your ping like? A ping of over 100 is not great, and 200 would be often unplayable. A ping that high is often associated with packet loss.

    You could separate out machine performance from connection performance by doing a traceroute to the server you're trying to play -- see if you're getting any bad hops.

    You can do that from the Terminal in your utilities folder.

    traceroute 000.000.000.000 (IP of game server)
     
  5. Mba7eth thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 14, 2009
    #5
    I did the traceroute thing i got this
    traceroute to 87.106.210.231 (87.106.210.231), 64 hops max, 40 byte packets
    1 * * *
    2 94.128.2.20 (94.128.2.20) 84.636 ms 99.311 ms 100.105 ms
    3 94.128.2.90 (94.128.2.90) 100.125 ms 99.309 ms 99.963 ms
    4 94.128.3.17 (94.128.3.17) 99.961 ms 99.428 ms 99.923 ms
    5 94.128.3.1 (94.128.3.1) 99.814 ms 99.562 ms 99.996 ms
    6 62.215.0.41 (62.215.0.41) 99.815 ms 99.420 ms 99.892 ms
    7 195.229.29.133 (195.229.29.133) 300.025 ms 329.909 ms 379.356 ms
    8 195.229.31.101 (195.229.31.101) 279.887 ms 299.700 ms 299.801 ms
    9 195.229.1.165 (195.229.1.165) 309.978 ms 309.012 ms 320.082 ms
    10 195.229.1.106 (195.229.1.106) 449.908 ms 489.365 ms 439.857 ms
    11 linx.bb-c.the.lon.gb.oneandone.net (195.66.224.98) 249.682 ms 229.181 ms 239.861 ms
    12 te-1-3.bb-c.bap.rhr.de.oneandone.net (212.227.120.49) 249.924 ms 249.376 ms 240.185 ms
    13 ae-8.gw-distp-a.bad.oneandone.net (212.227.121.220) 234.937 ms 569.251 ms 240.050 ms
    14 ae-1.gw-prtr-r161-2a.bad.oneandone.net (195.20.247.59) 429.539 ms 249.704 ms 309.827 ms
    15 * * *
    16 * * *
    17 * * *
    18 * * *
    19 * * *
    20 * * *
    21 * * *
    22 * * *
    23 * * *
    24 * * *
    25 * * *
    26 * * *
    27 * * *
    28 * * *
    29 * * *
    30 * * *
    31 * * *
    32 * * *
    33 * * *
    34 * * *
    35 * * *
    36 * * *
    37 * * *
    38 * * *
    39 * * *
    40 * * *
    41 * * *
    ^C


    Does that mean i have bad hops ?

    If i do how can i resolve this matter ?
     
  6. jcoolness macrumors newbie

    Joined:
    Jun 18, 2010
    #6
    I know what your talking about...

    This happens to me a lot. I start playing, then it says connection interuption :( but after i play it for about and hour screaming at my mac pro and wondering how in the world its still working, it starts to work with minor lag, then none at all. Keep playing and yes it gets frustrating but soon it will work. :D
     

Share This Page