Comcast Installer Wizard crashes... how to set up my cable modem?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by spaceballl, Oct 17, 2007.

  1. spaceballl macrumors 68030

    spaceballl

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Location:
    San Francisco, CA
    #1
    Hi there,

    We just got our comcast cable activated, and the program crashes my mac - it won't let us access the internet until we get the modem configured using the "Comcast Installer Wizard" - anyone have any ideas??

    -Kevin

    I've rebooted a few times and kept trying
     
  2. blodwyn macrumors 65816

    Joined:
    Jul 28, 2004
    Location:
    Portland, Oregon
    #2
    I don't believe there's anything to configure on the modem, do you have a router?
     
  3. Peace macrumors Core

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #3
    Isn't the Comcast Installer Wizard a Windows application ?
     
  4. baummer macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    Southern California
    #4
    Are you using a router, or just trying to hook up your Mac to your cable modem? What happens when you hook up your cable modem to the cable in the wall, and then take the ethernet cable and hook it to your Mac. This should work. If not, you'll have to call them so they can activate your modem's MAC address on their network.
     
  5. Xenious macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 22, 2004
    Location:
    Texas, USA
    #5
    I had this happen and had to call customer service and ask that the "walled garden" be removed from my account/modem. Otherwise you can't get past their internal setup site. Pretty annoying. I couldn't even get the wiz to run on a windows machine.
     
  6. MrMoore macrumors 6502

    Joined:
    Nov 2, 2006
    Location:
    Arlington Heights,IL
    #6
    There is a Mac version also. But like the OP, mine kept crashing. The ComCast tech was out there to install (cable, internet, phone) and he used his Windows laptop to get it registered.

    There is some registration the program goes through to activate the service, after that you can connect a router, PC, or Mac with no issues.
     
  7. Peace macrumors Core

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #7
    I know what your talking about now.The Comcast Installer Wizzard isn't a UB I don't think.

    Do what I did.

    I told the installer I had a Mac and he just pulled out a modem that had already been commissioned.

    If you tell Comcast in advance they will bring one like that.
     

Share This Page