Connecting Airport Express to Motorola cable modem

Discussion in 'Mac Accessories' started by septi, Mar 22, 2010.

  1. septi macrumors newbie

    Joined:
    Dec 28, 2009
    #1
    I have a cable modem from Motorola for my internet connection.
    I'm planning to buy Airport Express so I can have a wireless connection for my MBP and iPod Touch.

    Is it OK to connect Airport Express to my motorola modem ?

    -septi-
     
  2. skorpien macrumors 68020

    Joined:
    Jan 14, 2008
    #2
    That's what they're designed for. I, too, have a Motorola Cable Modem from my Internet Service Provider. Just connect the Express to the modem with an Ethernet cable and use AirPort Utility to set up the SSID and security.
     
  3. Surely Guest

    Surely

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Location:
    Los Angeles, CA
    #3
    Exactly.

    Why would you think it wouldn't work that way?:confused:
     
  4. septi thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 28, 2009
    #4
    because I use DLink router and it doesn't work at all. :(
    Another question, what information I should get from my ISP before I start to install the airport express ?

    -septi-
     
  5. Surely Guest

    Surely

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Location:
    Los Angeles, CA
    #5
    I don't think you'll need any info.

    Just plug it in, attach the ethernet cable, and follow the Airport Utility instructions.....
     
  6. septi thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 28, 2009
    #6
    I read the tech specification of Airport Express and it was said like this :

    Channels

    * Channels 1-11, 36-48, and 149-165 approved for use in the United States and Canada
    * Channels 1-13 and 36-64 approved for use in Japan
    * Channels 1-13 and 36-140 approved for use in Europe
    * Channels 1-13, 36-64, and 149-165 approved for use in Australia, Hong Kong, and New Zealand


    What is Channels ? I live in Shenzhen, China. Is it applicable here ?

    -septi-
     
  7. septi thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 28, 2009
    #7
    been bought and setting it up and works just like a magic !

    I think even my 2 years old son can do it. :D
     

Share This Page