Connecting existing iPhone to laptop for 1st time

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Budge912, Jan 17, 2016.

  1. Budge912 macrumors newbie

    Joined:
    May 23, 2015
    #1
    I have an existing iPhone which I have been using but now want to back up.

    If I now plug it into my laptop for the first time to back it up- how do I stop iTunes setting it up as a new iPhone? Will it try to automatically set it up as a new phone??

    Many thanks
     
  2. bbrks macrumors 65816

    bbrks

    Joined:
    Dec 17, 2013
    #2
    No, it wont....why do you think something like that would happen?
     
  3. Budge912 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 23, 2015
    #3
    Because I've plugged it in but a screen has come up on iTunes saying 'Welcome to your new iPhone' - wasn't sure if this meant it would wipe it if I press continue?!
     
  4. bbrks macrumors 65816

    bbrks

    Joined:
    Dec 17, 2013
  5. Budge912 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 23, 2015
    #5
    Ok so when it says to sync with iTunes it won't delete anything off my phone right?!
     
  6. bbrks macrumors 65816

    bbrks

    Joined:
    Dec 17, 2013
    #6
    Well, iTunes has to start from somewhere, right?
     
  7. Budge912 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 23, 2015
    #7
    Ok thanks.

    So I have a problem that I stupidly have 2 iPhones that I'm using at the mo but want to make it 1- how can I import the contacts from this phone onto my laptop without deleting the ones already saved on the laptop?
     
  8. bbrks macrumors 65816

    bbrks

    Joined:
    Dec 17, 2013
    #8
    Is iCloud, including contacts, enabled on both phones?
     
  9. Budge912 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 23, 2015
    #9
    Yes- will that sync them?

    I'm worried about wiping them off one phone.
     
  10. bbrks macrumors 65816

    bbrks

    Joined:
    Dec 17, 2013
  11. Budge912 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 23, 2015
    #11
    Ok but how do I get contacts to sync between the two phones?
     

Share This Page