Connecting internet to xbox via imac question

Discussion in 'iMac' started by AustinD, Jun 19, 2008.

  1. AustinD macrumors regular

    Joined:
    Jan 14, 2008
    #1
    Not sure if this is the correct place to ask this, but here it goes...

    Im soon (next few days) going to get an xbox 360 and hook it up to my imac via eyetv hybrid.

    I use wifi for my imac and would have to use wifi for the xbox if its going next to my computer, but could i save the wireless adapter cost and just plug an ethernet cable from the xbox into my imac and have the imac work as a router?

    Not sure if this is a dumb question, just trying to cut costs.
    Also, if anyone has any tips on playing xbox on a mac via eyetv hybrid, im all ears!

    thanks to everyone :D
     
  2. sassenach74 macrumors 65816

    sassenach74

    Joined:
    May 3, 2008
    Location:
    Hampshire, England
    #2
    Wirelessly posted (PPC; 240x320; HTC_TyTN/1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows CE; IEMobile 7.7))

    What is stopping you from plugging your xbox straight into your router via ethernet?
     
  3. AustinD thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 14, 2008
  4. bedoig macrumors newbie

    Joined:
    Apr 10, 2008
    #4
    It can be done easily enough in Windows through ICS (internet connection sharing). Not sure if there is an OSX equivalent. Try searching for things like OSX ICS, Mac ICS, Mac internet connection sharing, etc.

    Edit: Yep, should be simple. Check this out: http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.4/en/mh336.html

     
  5. zeedee-h macrumors member

    zeedee-h

    Joined:
    May 2, 2007
    Location:
    aus
    #5
  6. gehrbox macrumors 65816

    gehrbox

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Location:
    Charleston,SC
    #6
    Gotta love modern technology :)
     
  7. AustinD thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 14, 2008
    #7
    Thank you very much, i bought a wireless adapter for the xbox, and an hour later on tech support i found out its not compatible with my router. :mad:

    If anyone would like to play COD4 online with me (my only game so far) my gamertag? is peepee goblin

    Thanks to everyone that helped me out in this thread, i love the support everyone gets from this forum.
     

Share This Page