Connecting to uni wifi

Discussion in 'iPad' started by snowydog, Sep 26, 2011.

  1. snowydog macrumors 6502

    Joined:
    Aug 25, 2011
    #1
    Hi

    I'm having trouble connecting to uni wifi.

    We have to choose the wireless network called student. So I do that and it connects.

    Then open to web browser and type in my user number and password.....the button to press continue changes to say submit and then nothing happens and I can't get on to the Internet...

    The uni use Trapeze Network SYstems and it requires a login in the web browser to continue on to browse.

    Anyone have any ideas?
     
  2. miles01110 macrumors Core

    miles01110

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Location:
    The Ivory Tower (I'm not coming down)
    #2
    Ask your university's IT department. Why would you not ask them to begin with?
     
  3. snowydog thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 25, 2011
    #3
    I'm awaiting an email back as the people at the leRning resource centre really didn't have a clue. Handed me instructions to log on through an apple mac?...the she asked another guy and he said It should work the same way...
     
  4. Kyotoma macrumors 68000

    Kyotoma

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Location:
    Carnegie and Ontario
    #4
    I actually had a similar issue with my first gen iPad when I connect to my college Wi-Fi network. I did a hard reset and everything is fine now. Not sure why I couldn't before.
     
  5. sbddude macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Location:
    Nor Cal, USA
    #5
    try rebooting the ipad, and if that doesn't work "reset network settings"
     
  6. Angra-mainju macrumors regular

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Location:
    UK
    #6
    i'm a university student. your uni runs a proxy, you need to set it up in network preferences
     
  7. snowydog thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 25, 2011
    #7
    Hi everyone .... Solved my problem..... After connecting to the uni wireless there's a log in screen for us to put in user number and password.....when I did that in dolphin browser nothing happened..........so tried rebooting....still didn't work......then after another while I tried it in safari and it worked fine...was I logged in I could use dolphin, the apps, email...everything...

    Weird...
     

Share This Page