connecting to yahoo and flickr

alexboy45

macrumors regular
Original poster
Nov 7, 2007
152
0
i am having a very strange issue. i am running osx 10.8.1 and all updates but cannot get on to flickr or yahoo. the DNS seems fine as i can connect on other laptops and iPhones. i tried the MTU fix and location "hack".

i have also tries Firefox as well as safari

any ideas anyone. i have added look up and ping below, thanks

lookup
okup has started…

Trying "www.yahoo.com"
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 61148
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;www.yahoo.com. IN ANY

;; ANSWER SECTION:
www.yahoo.com. 104 IN CNAME fd-fp3.wg1.b.yahoo.com.

Received 58 bytes from 192.168.1.254#53 in 65 ms


i can ping www.yahoo.com

Ping has started…

PING ds-eu-fp3.wa1.b.yahoo.com (87.248.112.181): 56 data bytes
64 bytes from 87.248.112.181: icmp_seq=0 ttl=54 time=39.719 ms
 
Last edited:

mrapplegate

macrumors 68030
Feb 26, 2011
2,818
8
Cincinnati, OH
i am having a very strange issue. i am running osx 10.8.1 and all updates but cannot get on to flickr or yahoo. the DNS seems fine as i can connect on other laptops and iPhones. i tried the MTU fix and location "hack".

i have also tries Firefox as well as safari

any ideas anyone. i have added look up and ping below, thanks

lookup
okup has started…

Trying "www.yahoo.com"
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 61148
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;www.yahoo.com. IN ANY

;; ANSWER SECTION:
www.yahoo.com. 104 IN CNAME fd-fp3.wg1.b.yahoo.com.

Received 58 bytes from 192.168.1.254#53 in 65 ms


i can ping www.yahoo.com

Ping has started…

PING ds-eu-fp3.wa1.b.yahoo.com (87.248.112.181): 56 data bytes
64 bytes from 87.248.112.181: icmp_seq=0 ttl=54 time=39.719 ms
Try Resetting the DNS cache:
Use the following Terminal command to reset the DNS cache:

sudo killall -HUP mDNSResponder
 

alexboy45

macrumors regular
Original poster
Nov 7, 2007
152
0
it does not look like a DNS issue.

i can ping them and get a reply but cannot connect to the websites.
 

alexboy45

macrumors regular
Original poster
Nov 7, 2007
152
0
it was an app called peer guardian. i just noticed it running at the top. stupid

thanks for all your help