Connectivity issues with Airport Express and iPhone

Discussion in 'Mac Accessories' started by arjo, May 21, 2014.

  1. arjo macrumors member

    arjo

    Joined:
    Jul 17, 2011
    Location:
    Philadelphia
    #1
    I have an Airport Express. Recently, my iPhone 5 decided that it didn't like getting an internet connection through it over Wifi. I have multiple devices in my house and none have any issues. I also have no problems connecting to other Wifi networks with my iPhone.

    I can connect to the network, but every time I use the internet, my connection times out.

    What could cause this? I've tried all sorts of stuff (cycling, new IP, new DHCP lease, etc. etc.) and nothing seems to work. I've also tried resetting my network settings on my phone and re-adding them. No dice.

    Any ideas about what could cause this?
     
  2. thedeske, May 21, 2014
    Last edited: May 21, 2014

    thedeske macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 17, 2013
    #2
    Did you hard reset the airport? Hold the reset till it flashes rapidly (10 seconds or so) and then you have to
    re-enter everything in the airport utility. Like starting from scratch.
     
  3. arjo thread starter macrumors member

    arjo

    Joined:
    Jul 17, 2011
    Location:
    Philadelphia
    #3
    I've done that... twice. No luck. :\

    There are no wireless connectivity issues with any other devices in the house, and my iPhone still works properly with all other wifi networks. Pretty frustrating because I don't see any good reason why this would be happening to ONLY ONE device...
     
  4. Altemose macrumors G3

    Altemose

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    Elkton, Maryland
    #4
    Make sure the Express is running 7.6.4.
     
  5. arjo thread starter macrumors member

    arjo

    Joined:
    Jul 17, 2011
    Location:
    Philadelphia
    #5
    It's running 7.6.4. Based on another suggestion on official Apple support board, I restored my phone to factory settings and tried again. Still no luck with this one particular network.
     
  6. arjo thread starter macrumors member

    arjo

    Joined:
    Jul 17, 2011
    Location:
    Philadelphia
    #6
    Update: It works! What I did:

    1. Cycled the power
    2. Turned off wireless security then turned it back on
    3. Changed the network name
    4. Changed the password
    5. Connected

    I have no idea why this would work, when performing a hard reset on the router and a restore on my phone wouldn't.
     

Share This Page