>console user not working

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by olliea95, Aug 1, 2009.

  1. olliea95 macrumors regular

    olliea95

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Location:
    Surrey, UK
    #1
    Right, when I am on the login screen to Mac OS X 10.4.11 and in the username box I type '>console' to access the command line then screen goes blue as if it was going to log into a normal account, but the switches straight back to the login screen after about 5 seconds. But I read on the internet that I may need to press enter to get into it, yet after I login and press enter (repeatedly) still nothing happens.

    Yet, if I start up in single user mode and use the 'exit' command, it boots up the computer - and when I try the >console user this time and press enter after I press login, it loads the console screen, but only momentarily (for 3 or so seconds) then goes back to the login screen.

    Does anyone know what I could possibly do so that I could use the >console user without having to boot into single user mode.

    Thanks,
     
  2. BlueRevolution macrumors 603

    BlueRevolution

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Location:
    Montreal, QC
    #2
    Are you trying to do this because you have some other problem with your computer, or just for fun?
     
  3. olliea95 thread starter macrumors regular

    olliea95

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Location:
    Surrey, UK
  4. olliea95 thread starter macrumors regular

    olliea95

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Location:
    Surrey, UK

Share This Page