Could not activate cellular data network!

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Altal14, Sep 6, 2011.

  1. Altal14, Sep 6, 2011
    Last edited: Sep 8, 2011

    Altal14 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 6, 2011
    #1
    Hello guys.

    My problem started few days ago, I can't use my 3G service at all any time I try using the Internet message pops up that 'couldn't activate cellular data network'

    My iPhone 4 is factory unlocked, am using a customized ipsw by snowbreez 4.3.3, and in the past I downgraded from 4.3.5 to this version.

    I tried everything, soft reset hard reset backup and even restore (but to the same customized ipsw 4.3.3) and nothing worked! The only thing lift is to update to 4.3.5

    What's the deal of my iPhone?! What happened?! I never had this problem before please help...

    [​IMG]


    NOW....
    am giving up!!! i upgraded to 4.3.5 and still i have the same problem here

    should i go fix it or what?! is it a hardware problem!!?
     
  2. Altal14 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 6, 2011
    #2
    Plz help guys... If u updated my iOS to 4.3.5 will the problem disappear?!
     
  3. Kyotoma macrumors 68000

    Kyotoma

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Location:
    Carnegie and Ontario
  4. Altal14 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 6, 2011
    #4
    The only thing that holding me from upgrading to 4.3.5 thats no unteathered jb for it.. Am hoping :/
     
  5. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #5
    It's probably a borked custom ipsw. I would try to make a new one before moving to 4.3.5.
     
  6. RyanS13 macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2011
    #6
    Go into settings and reset network settings? This worked for me. But I also called *228 and activated again and updated roaming capabilities (I'm on Verizon) but I was having the same issue.
     
  7. Altal14 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 6, 2011
    #7
    I tried reset my setting nothing changed am gnna try to use another customized ipsw if it didnt work am gonna upgrade to 4.3.5 coz am desperate!!
     
  8. Enjoylife1788 macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2011
    #8
    Try a factory restore with stock Ipsw and see if it works.. Nd then if it does then jailbreak with jailbreakme.com
     
  9. Altal14 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 6, 2011
    #9
  10. iLauren macrumors member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Location:
    Scotland
    #10
    settings > carrier > automatic should solve it
     
  11. Altal14 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 6, 2011
  12. apollo1444 macrumors 65816

    Joined:
    Jul 22, 2011
    Location:
    mexico
    #12
    if your iPhone 4 is factory unlocked, why the hell are you using sn0wbreeze...

    fail?
     
  13. Altal14 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 6, 2011
    #13
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_5 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8L1 Safari/6533.18.5)

    Yes fail!! :( I only knew how to downgrade by snowbreez and iReb!!
     
  14. Altal14 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 6, 2011
    #14
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_5 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8L1 Safari/6533.18.5)

    I upgraded to 4.3.5 and even didn't back it up!! And didn't work!!
     
  15. blueroom macrumors 603

    blueroom

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Toronto, Canada
    #15
    Sounds like a trip to the Apple store is in order.
     
  16. apollo1444 macrumors 65816

    Joined:
    Jul 22, 2011
    Location:
    mexico
    #16
    try updating to 4.3.5 theres no need to protect your baseband...
     
  17. Altal14 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 6, 2011
    #17
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_5 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8L1 Safari/6533.18.5)

    I updated to 4.3.5 and the problem persist!! I am frustrated is it a hardware problem?!
     
  18. kbfr08 macrumors 6502

    kbfr08

    Joined:
    Mar 16, 2007
    #18
    This is a problem with your SIM card And/or account features. I'm going to assume that since you're using an unlocked iphone, you're not on AT&T, so grab a friend's AT&T sim and test it out. If the problem persists with a known good SIM, then a trip to the apple store is your only solution.

    Also, a few days ago could have been when your new billing cycle began, so give your carrier a ring to check out if they can fix the issue.
     

Share This Page