Cpu usage 1-3% but temp at 140-150f ?

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by auhlixer, Jun 28, 2011.

  1. auhlixer macrumors regular

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Location:
    Philadelphia, PA
    #1
    My brand new 2011 mbp 15" 2.3ghz 8gb 120gb ocz agility 2 Win 64bit Pro via bootcamp w/ cpu usage 1-3% but temp at 140-150f ?

    Anyone know why this is running so hot? :eek:

    It gets to around 155-160f while using demanding apps like Inventor etc..

    Is this normal? Not sure what the temps are in osx as I had to send back a faulty ssd.
     
  2. thejadedmonkey macrumors 604

    thejadedmonkey

    Joined:
    May 28, 2005
    Location:
    Pa
    #2
    Sounds normal! Apple's incompetance with Windows drivers results in about 1/2 the battery life that you get in OS X, and about 2x as much heat. I swear there's no CPU throttling or something under Windows. :mad:
     
  3. auhlixer thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Location:
    Philadelphia, PA
    #3
    Well I'll know tonight how it idles on the osx side

    as my owc merc extr 6g 240gb replacement arrives tonight

     
  4. Smalss macrumors member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    #4
    Lubbosfancontrol, works great to control fans in Windows. Check it out.
     
  5. auhlixer thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Location:
    Philadelphia, PA
    #5
    Thanks

    But is this really normal under bootcamp?

     
  6. auhlixer thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Location:
    Philadelphia, PA
    #6
    Doesn't install says missing a .dll

    :confused:

     
  7. Smalss macrumors member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    #7
    150f is only 70c and my Macbook Pro 13" (2010) runs about 80c when I play games. Idles around 50c. It's very normal. If you are concerned, download that lubbosfancontrol app and turn the fans up to a constant 2500rpm. You will hear a little more noise, but nothing unbearable.
     

Share This Page