CPU % User 50 always without working in the computer

Discussion in 'macOS' started by peoplevoice, Dec 3, 2009.

  1. peoplevoice macrumors member

    Joined:
    Aug 19, 2008
    #1
    Since last night I've noticed that in spite of only executing "Activity Monitor" for a long hour, the cpu % user is 50 something all the time. According what is being displayed the cores are completely busy in an alternate way. First one is in the 50% and the other idle 48%, then change, the idle comes active 50% and the active comes idle 48% and so on. A snapshot of the "Activity Monitor" display is shown.
    The computer is anyway responsive. I have run all the updates, verify permissions, etc. Any comments?

    Thanks
     

    Attached Files:

    • cpu.pdf
      File size:
      240.2 KB
      Views:
      33
  2. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #2
    Don't forget to select Show All Process to see what other process might use the CPU.

    Most of the time it will be either QuickLookHelper or mds (Spotlight).

    [​IMG]
     
  3. peoplevoice thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 19, 2008
    #3
    Looking "All processes" was the key to solve the issue. I found the process that was using heavily the CPU, killed it and things comes to normal again.

    Thanks
     
  4. 3rd Doctor macrumors member

    Joined:
    Dec 4, 2009
  5. *LTD* macrumors G4

    *LTD*

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Location:
    Canada
    #5
    I'm betting it'll be Quicklook/QT-related . . . probably the Finder trying to generate a preview for an unsupported media file or a corrupt media file.
     
  6. peoplevoice thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 19, 2008
    #6
    I don't remember exactly what was its name but it was a printing job.
     

Share This Page